Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Allround
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Allround PDF Print E-mail

Basgitarist Ton Schermer: ,,De bezetting van deze band was aanvankelijk: Ab van IJzendoorn (zang), Willem Doeves (sologitaar), Brendo ten Hoope (slaggitaar), Rob Heijne (drums) en mijzelf op de basgitaar. We speelden toen nog Nederlandstalige rock onder de naam De Pressie. Dat was rond 1987.

Deze band wisselde nogal vaak van repertoire. Na het vertrek van zanger Ab werd het repertoire Engelstalig (eigen werk) Groepsnaam werd One2Many. Onze bandnaam is later nog gepikt door een band uit Noorwegen!

Zanger van onze One2Many werd Ernst Lw (was eigenlijk acteur). Na een paar maanden maakte Ernst op zijn beurt weer plaats voor zanger Peter Bont. De band ging zich nu toeleggen op het populaire repertoire geschikt voor bruiloften, partijen en kroegen. De bandnaam werd nu "ALLROUND".

De band had het havenkwartier in de Havenstraat in Zaandam als thuisbasis. Wijlen Freek Groot van cafe t Ankertje wierp zich op als onze beschermheer. Hij liet ons optreden in zijn cafe, regelde voor ons een bus en bracht ons zelfs naar Spanje om ons een week te laten optreden in Lloret de Mar.

Met deze band heb ik heel wat optredens afgewerkt. Door het hele land was de band actief. Ook had de band een eigen fanclub (met zon 200 leden!)

De band ging zich naast het Allround werk zich ook toeleggen op het Status Quo repertoire. Door de landelijke Status Quo fanclub werden wij gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen op de Status Quo fanclubdagen. Die SQ-fanclub heeft een belangrijke rol gespeeld in nog een hoogtepunt van het bestaan van de band: We mochten het voorprogramma verzorgen van Status Quo in de Frieslandhallen in Leeuwarden. Dat hadden we niet eerder meegemaakt, een optreden voor zon 8.000 man publiek. Natuurlijk ging onze eigen fanclub met een aantal bussen mee naar Friesland om ons aldaar bij te staan!

Na het vertrek van zanger Peter Bont stierf ook deze band een langzame dood.. Nog wel wat pogingen ondernomen met nieuwe zangers, o.a. Co Timmer (ex Thrillion/Exices) en Ton Kingma uit Wormer hebben het nog een tijdje geprobeerd bij de band. Maar het heilige vuur was verdwenen.. Na het uiteenvallen van Allround heb ik een gezelligheidsbandje opgezocht. Een keer in de week onder het genot van een biertje reperteren (in Jottem) en een paar keer paar jaar een optreden. TCR was de naam van die band. Toen daar na een paar jaar ook het vuur uit verdwenen was heb ik maar besloten om mijn basgitaar in de hoek te zetten. Ik heb hem sindsdien niet meer aangeraakt. 25 jaar bandjeslief en -leed. Het was mooi geweest!

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.