Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow New Strings
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
New Strings PDF Print E-mail

Foto rechts: v.l.r. Humphrey Klei/drums, drums - Jan Vermeer/sax, zang - Marcel Goudriaan/gitaar, zang - Johan Janssen/bas, zang - Egmund Klei/toetsen, zang. Genomen in discotheek sandokan in Scheveningen.

Egmund Klei en Johan Janssen: ,,In 1985 werd New Strings geboren. Dit was een 5-mansformatie. Omdat wij toch de betere stemmen hadden en toch ook solo wilden zingen besloten wij de band op te heffen en als vier mans formatie Strings door te gaan.

Al gauw werd het een 5 mans formatie met een saxofoon erbij waarmee wij de mogelijkheid kregen om meer Soul, Funk en Motown te gaan spelen, hier lag de basis van onze soul van vandaag.

Het was in het begin niet makkelijk zingen en spelen maar na een jaar dit gedaan te hebben speelden wij toch heel veel zalen plat. Het werkterrein was nog steeds Nederland en Duitsland en af en toe op de boot naar Engeland.

Investeren in apparatuur en transport was ons eerste doel toendertijd. Een mooie vrienden club en lekker muziek maken, niks commercieels. In die tijd waren wij lokaal in de Zaanstreek een begrip.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.