Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Exces
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Exces PDF Print E-mail

Bezetting

George Zwart
René Nijenhuis
Frank Leurs
Albert Kok
toetsen
gitaar
basgitaar
drums

Foto (1972): v.l.n.r. George Zwart, Albert Kok, René Nijenhuis en Frank Leurs.
Biografie

Rene Nijenhuis: ,,Vanaf 1974 werd er voor scholieren in de Zaanstreek een evenement georganiseerd onder de noemer KUSKOZ; KUltureel ScholierenKOntakt Zaanstreek. Een competitie op alle creatieve gebieden zoals bijvoorbeeld toneel, dans, muziek en handvaardigheid op zowel persoonlijke titel als uitkomend voor een school werd gestreden.

In die tijd werden er vele schoolbandjes opgericht, waaronder ook één vanuit de toenmalige Maerten Donck Mavo in Wormer. De groep bestond naast mijzelf uit Albert Kok op drums, nu eigenaar van De Heren van Kok in Wormerveer. In die tijd was de zaak van zijn vader en speelde hij regelmatig met hem in de eigen zaak. Verder speelde Peter Krijgsman op piano en Ruud Bruin op trompet en bongo’s. Interessant was dat ik de broer van Ruud al eerder had leren kennen, en door hem geinteresseerd raakte in de jazzmuziek. Rob Bruin speelde in die tijd in Jan Molenaar’s Bigband en later in Switch en Interaction. Het schoolbandje overleefde de scholenstrijd maar veranderde wel van samenstelling. Toegevoegd werden organist George Zwart en bassist, Frank Leurs (toen dus nog niet vocaal actief). Het bandje werd gedoopt tot Exces en speelde op schoolaangelegenheden. Echter, een schooltijd is eindig en daarmee viel het bandje uiteindelijk ook uiteen.

Na een oproep met foto in het NHD van november 2008 verscheen onderstaand artikeltje van journalist Albert Meester met de reacties op de oproep.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.