Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Django (1979-1980)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Django (1979-1980) PDF Print E-mail

Bezetting 1979

Cornelske Luchtenberg
René Nijenhuis
John Meijer
Marlies Stelder
Jaap Post
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums

Foto: Live in Drieluik (februari 1979) met v.l.n.r. John Meijer, Jaap Post, Cornelske Luchtenberg, René Nijenhuis en Marlies Stelder.

Biografie

René: ,,De groepenpresentaties in het Drieluik trokken veel publiek, maar uiteraard ook veel muzikanten. We kenden de term netwerken nog niet maar het gebeurde wel. Nieuwe contacten en nieuwe combinaties. Ruud Keppel speelde in een band met Niek Grandiek (nu docent bij Fluxus) onder de naam Quint.

Met Niek had ik op de MAVO ook al gespeeld en nu er een gitarist in Quint nodig was is de uitkomst niet moeilijk te raden. We hebben leuke optredens gedaan, waarbij de meest bijzondere het voorprogramma van Herman Brood was. Maar ook deze band had niet het eeuwige leven en hield op te bestaan. Dat leverde weer geheel nieuwe combinaties op.''

,,De bassiste in Quint was Marlies Stelder waarmee ik later de band Django startte.

Kranteartikel hierboven van Albert meester verscheen in het NHD van jan. 2008 na een oproep met foto van Rob Hendriks.

Foto's boven: Django live in Wormerveer oktober 1979 met v.l.n.r. René Nijenhuis, Marlies Stelder, Ruud Keppel, Jaap Post, Gwen Hartman en John Meijer

Bezetting 1980

Eef de Weerd
Gwen Hartman
Lucas Lawalata
Ruud Keppel
René Nijenhuis
John Meijer
Marlies Stelder
Jaap Post
zang
zang
percussie
timbales
gitaar
gitaar
basgitaar
drums

Foto rechts: Django live in Drieluik (voorjaar 1980) in het voorprogramma van Stampei: René Nijenhuis, Lucas Lawalata, Ruud Keppel, Eef de Weerd, Jaap Post en Gwen Hartman (onzichtbaar Marlies Stelder en John Meijer).


,,We speelden eigen werk in de stijl van licht jazzy tot latin. In de hoogtijdagen bestond de groep uit 8 personen. Eén daarvan was John Meijer (later fat Eddy Band, Next One en BZN) die ik had leren kennen in Wormerveer en waarmee ik losvast speelde op onder andere schoolavonden.

We repeteerden in één van de bergruimten van een schoolgebouw. In de andere ruimte repeteerde Stampei, de voorloper van De Dijk. De broer van Marlies speelde gitaar in die band. In deze combinatie speelden we ook wel in het Drieluik.

Na eerst een aantal wisselingen van onder andere zangeressen (één daarvan was Cornelske Luchtenberg die ook bij PHOTON zong) viel ook voor deze groep het doek. Weer op zoek naar iets nieuws dus.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.