Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Playground Fire
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Playground Fire PDF Print E-mail

website my space Playground Fire

De driekoppige band PlayGround Fire bestaat uit Roeland (zanger/bassist/gitarist), Lee John (gitarist/bassist) en Lucky Lou (drummer). We spelen Rock 'n Roll zoals het bedoeld is.

De band is samen gekomen nadat Lou en Lee al samen jamde, Lou en Roeland zaten samen in een band. Op een avond in de kroeg toen Lee iets te diep in het glaasje had gekeken en met Roeland in gesprek kwam besloten ze een band te vormen. Tijdens de eerste jamsessie was er al gelijk een goede vibe en de band was geboren. Na het spelen van een aantal covers van Rory Gallagher en Neil Young hadden we alleen nog een naam nodig.

Het idee voor De naam PlayGround Fire is ontstaan door een vuur dat we op oudjaarsdag gebouwd hadden. We zaten gezellig muziek te maken rond het vuur toen er opeens met gillende sirenes een brandweerwagen aan kwam rijden. Zij kwamen met zes man en hoge druk het vuur doven.

De naam zelf is ontstaan door Roeland die de tekst van 'Tattood lady' van Rory Gallagher verkeerd had verstaan. Hij had in plaats van Fairground baby, Playground Fire verstaan.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.