Home arrow Nieuws arrow Publicaties arrow Artiestenmanagers
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Artiestenmanagers PDF Print E-mail
Met de opkomst van de popmuziek kwamen ook de artiestenmanagers. Veelal liefhebbers van muziek met een scherp oog voor het zakelijke aspect en met een vlotte babbel en charisma. Bekende gevestigde namen in de vroege zestiger jaren: Ben Essing in Alkmaar (haalde The Beatles naar Blokker), Henk Geels in Noord-Holland en Organisatie Bureau Nederland in Wormerveer met Herman Kesselaar en Bob Kaper, later met Lau Ruyter.

Uit de Zaanstreek kwamen vanaf 1965 tijdens de 'beatexplosie' onder andere Rini H.J. Groot (Silvertone Steel Orchestra, The Coopers, La Comparsa beatclub), Lau Ruyter (Rob Hoeke, The Virginian Creeper, Don't Know, Burn Fact) en de bekendste uit de Zaanstreek: Joop Koekkoek. Hij begon eind jaren zestig als manager voor The Atomics naar het voorbeeld van Joop van den Ende die kortdurend beatgroepjes onder zijn hoede had en festivals organiseerde. Koekkoek begeleidde ook de bands Shameless, Crepious Crowd en vele anderen. Bekende Zaanse concert- en festivalorganisatoren waren de gebroeders List samen met Henk Tentij (Whisky a gogo, De Karsseboom, De Bond, De Waakzaamheid, Dam 8), Rob Oostenbrugge (La Bamba, Lindenboomschool, Waakzaamheid), Hennie Tromp (Club L'Ecole, Café Atlantic) en kortdurend Ko Standhardt Bureau Connection, Berry Bush Set)

Joop Koekkoek bleef ruim veertig jaar artiestenmanager. Zijn bekendste band was The Dutch Rhythm Steel and Show Band.

Op zijn WEBSITE staat zijn hele geschiedenis beschreven. Van George Baker tot The Dutch Rhythm Steel and Show Band en van buurtfeestjes tot internationale jet-set party's!

Han Meijer was eind zestiger/ begin zeventiger jaren een bekende artiestenmanager en organisator: ,,In de jaren 60/70 was ik manager van popgroepen als The Whiskers, Cardinal Point, Mouth & McNeal, Spooky & Sue, The Surfers, Luv, Lia Velasco, Breeze, John Russell en anderen. Ik woonde t/m 1971 in Zaandam dus mag ik een Zaankanter worden genoemd. Later produceerde en componeerde ik veel: ondermeer Barbarella (We Cheer You up (Pinupclup).

In 1969 (?) organiseerde ik in Sporthal de Vang een popfestival met alle popgroepen van Nederland die tot de top behoorden. Mijzelf profileren ben ik nooit zo mee bezig geweest dus is het niet verwonderlijk dat mijn naam ontbreekt. Tot '71 woonde ik op de Provinciale Weg en runde ik daar mijn kantoor. Haalde toen popgroepen uit Engeland als Fortunes en Raymon Frogatt. Weet het niet zeker meer, maar denk dat die ook wel in de Zaanstreek op hebben getreden.

Woonde tot voor kort weer twaalf jaar in Zaandam en was toen journalist/fotograaf. Onder namen Cor Woud en G . van Enkhuizen onder andere voor Zaankanter/Krommenieer. En onder eigen naam in De Telegraaf.

De meeste artiestenmanagers begeleidden later coverbands in het schnabbel- en feestcircuit. De popbands verhuisden vooral naar jeugdsociėteiten en latere poppodia in het clubcircuit

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.