Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow NOT Band, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
NOT Band, The PDF Print E-mail

website The NOT band


Ofwel 'Nooit op toid' (altijd te laat) Jaren zestig-zeventig coverband. Opgericht in de jaren tachtig toen meerdere zaanse 'sixties' coverbands ontstonden als The Bullits, Revival, Shadoogie en Hot Shot.

Hans Buis: ,,Sinds 1988 maak ik als zanger/slaggitarist deel uit van The NOT band. Medebandleden zijn Gaby Buis-Jansen (keyboards), sologitarist Willem Grootveld, bassist Adriaan de Boer en drummer Joop Feijtes. The NOT Band ? voorheen bekend als NOT ? heeft in de loop der jaren een aantal personele wissels gekend. Twee voormalige bandleden willen we niet onbenoemd laten. Onze voormalige sologitarist Hennie Remie is nog steeds een bekende verschijning in de Zaanstreek. Hij maakt nu furore als filmer en heeft z?n Fender Stratocaster in de kast gezet.

Ook onze vroegere bassist en later sologitarist Dirk de Gooyer is geen onbekende. Hij speelt momenteel bij de Etcetera Music Band. Volgens eigen zeggen ??n van de beste bands van de streek.

Dat geldt evenzeer voor The NOT Band die heel geregeld laat horen het repertoire van hitcovers uit de jaren 60 tot en met 90 heel behoorlijk in de vingers en strotjes te hebben. Onze band krijgt veel waardering en onderscheidt zich met name door een speciale Beatlestribute die bij elk optreden wordt gebracht. Die optredens vinden, om allerlei praktische overwegingen, vooral in de regio Leiden en omstreken plaats. Vooral daar heeft The NOT Band een goede naam en reputatie bij bedrijven, (sport)verenigingen, zaal- en caf?houders en organisaties.

Foto links: De NOT band in de huidige bezetting met v.l.n.r. Adriaan de Boer, Joop Feijtes, Gaby Buis, Willem Grootveld en Hans Buis.

Eigenlijk heeft The NOT Band alleen maar leuke optredens gedaan en doet dat nog steeds. Heel bijzonder waren de optredens tijdens de Leidse Lakenfeesten in 2004, Sail 2005, in het voorprogramma van The Tremeloes in 2006 en al die keren dat de band is teruggevraagd door de organisaties van het Veteranentoernooi van VV Reeuwijk en de Leiden Marathon.

The NOT band heeft een overvloedige hoeveelheid tekst, beeld en geluidsmateriaal. Zo is er sinds 1991 ?Why Not?, een verzameling op cassetteband uitgebrachte covers. Deze eigen productie is een langdurige bevalling geweest met opnamen in de studio van Klaas de Vries en veel eigen inbreng van vooral Hennie Remie met name voor wat betreft de special effects. In 1997 is de CD ?De Strot van NOT?gemaakt. De opnamen van de 23 covers zijn live opgenomen in de SingSing Studio?s in Metslawier (Friesland). Diezelfde studio is in 2002 opnieuw bezocht voor de productie van ?Terugblik?, een CD met 11 covers verpakt in een blikje. Een derde CD moet er komen voor het 20-jarig jubileum van de band in 2008. Een website is in de maak.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.