Home arrow Zalen/ podia - archief arrow 1980 -1989 arrow Sporthal Wormer
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Sporthal Wormer PDF Print E-mail
Herman Heinen: ,,Vanaf de oprichting in 1967 hebben er in de loop der jaren regelmatig concerten plaatsgevonden van bands in deze sporthal. Hierbij valt te denken aan: The Golden Earring, Candy Dulfer, Rob de Nijs, Lee Towers, De Dijk, Vitesse, Urban Heroes, De Gigantjes, Spargo. Ook heeft er in de jaren '80 het NCRV festijn Los Vast plaatsgevonden. Hierbij waren optredens van George baker, Vitesse, Arie Ribbens, Patty Brard, Vader Abraham, Janse Bagge Band e.d. aanwezig. Deze evenementen vonden plaats in de late jaren '70 en '80. Begin jaren '70 waren er optredens van Marty (trompettist), Imca Marine en Ria Valk.

Frank Leures: ,,Ja, hoogtepunten waren er veel meer! Optreden met rare uitdossingen; we hadden een hoofdband voor mij gemaakt met een rond tl-buisje erop gemonteerd; zag er al gek uit om daar mee het podium op te gaan maar we hadden echt de lachers op de hand als het tl-buisje nog aanging ook!
Het enorme optreden in de sporthal van Wormer; voor het eerst op een groot podium met een enorme PA; het bleek al snel dat we daar nog lang niet aan toe waren omdat de pauzes tussen de nummers te lang duurden en de soundcheck al helemaal nergens over ging, om over podiumpresentatie nog maar te zwijgen; maar het was geweldig, dat wel!

Mijn eerste serieuze band was Mothers Despair

May 12, 1983 Wormer Sporthal: betreffende het concert van de Golden Earring in de sporthal
Website: Casper Roos (Golden Earring Research website)

In de negentiger jaren zijn er nog diverse evenementen geweest. Hierbij valt te denken aan Italiaanse themaavonden. Hierbij waren artiesten als Wolter Kroes en de Spellbound Bluesband.

Losse flodders waren er ook door de jaren heen. Vele beginnende bands vonden er hun eerste podium. Zij leunden mee op het feit dat er een sportactiviteit werd opgewaardeerd. Namen als Wolter Kroes, CC rider en Capitto zijn vanaf het begin geweest.

In het genre 'geen popmuziek' zijn ook langs geweest: Pipo de Clown, Ome Willem, Dorus, Swiebertje, Urker koor, Volendammer koor, One evening jazz band, Jeffrey Schenk, etc., etc....
Voor de komende periode staat op het program: The Melody Strings.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.