Home arrow Zalen/ podia - archief arrow 1970 -1979 arrow Sporthal Wormer
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Sporthal Wormer PDF Print E-mail
Herman Heinen: ,,Vanaf de oprichting in 1967 hebben er in de loop der jaren regelmatig concerten plaatsgevonden van bands in deze sporthal. Hierbij valt te denken aan: The Golden Earring, Candy Dulfer, Rob de Nijs, Lee Towers, De Dijk, Vitesse, Urban Heroes, De Gigantjes, Spargo. Ook heeft er in de jaren '80 het NCRV festijn Los Vast plaatsgevonden. Hierbij waren optredens van George baker, Vitesse, Arie Ribbens, Patty Brard, Vader Abraham, Janse Bagge Band e.d. aanwezig. Deze evenementen vonden plaats in de late jaren '70 en '80. Begin jaren '70 waren er optredens van Marty (trompettist), Imca Marine en Ria Valk.

In de negentiger jaren zijn er nog diverse evenementen geweest. Hierbij valt te denken aan Italiaanse themaavonden. Hierbij waren artiesten als Wolter Kroes en de Spellbound Bluesband.

Losse flodders waren er ook door de jaren heen. Vele beginnende bands vonden er hun eerste podium. Zij leunden mee op het feit dat er een sportactiviteit werd opgewaardeerd. Namen als Wolter Kroes, CC rider en Capitto zijn vanaf het begin geweest.

In het genre 'geen popmuziek' zijn ook langs geweest: Pipo de Clown, Ome Willem, Dorus, Swiebertje, Urker koor, Volendammer koor, One evening jazz band, Jeffrey Schenk, etc., etc....
Voor de komende periode staat op het program: The Melody Strings.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.