Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Z '66
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Z '66 PDF Print E-mail
De eerste 'beatgirls a gogo' dansgroep in de Zaanstreek. Treden onder andere op met The Jollies in 1966 en vooral met The Sky Devils, vanaf juni 1966 'beatgroup' Upmost. De Zaanse danseressen werden begin 1967 ook uitgenodigd voor een tv-muziekprogramma.

Bezetting

Linda Neyendorff
Hedy Neyndorff
Ren? Neyndorff
Anneke de Koning
Elly Roukema
Josefien Mauer
dans
dans
dans
dans
dans
dans


Biografie

Hedy: ,,Ik maakte deel uit van die groep. In die tijd had je veel dansgroepjes die met een band mee gingen om erbij te dansen. Gewoon een beatgroepje, gogo girls. Je zag het later vaak op tv bv bij Adje Visser. Ja en natuurlijk was het voor het mannelijke publiek een spannend gezicht die meiden met die strakke broeken en vooral truitjes. Heel veel "sjans" dus.''

De oorsprong van de dansgroep ligt bij de drie zusjes Neyndorff uit Zaandam. Tijdens Indische avonden treedt Linda o.a. al op met haar 'Hula' dansgroep (zie foto links met v.l.n.r. Sandra Camphuize, Joan Fisher en Linda).

De beatdansgroep Z'66 ('Zaandam 1966) wordt begin 1966 opgericht door Linda, Ren? en Hedy. Samen met Elly Roukema repeteert de groep twaalf weken voor het eerste optreden samen met de 'beatgroup' The Sky Devils op 21 mei 1966 in zaal Chr.Bel.Verenigingsgebouw in Zaandam. De bekende Zaanse band wijzigt vlak daarna haar naam in 'beatgroup' Upmost. Josefien en Anneke voegen zich bij de groep. Op 18 juni wederom optreden in zaal Chr.Bel.Ver. in Zaandam.

In juli treedt Z'66 voor het eerst op samen met de Zaanse beatband The Jollies. Ook optredens met 'beatgroup' The Upmost, voorheen The Sky Devils die in juni haar naam veranderde in The Upmost.

Op 16 september 1966 treden The Upmost en Z'66 samen op tijdens een beatconcours in De Lindenboomschool in Koog aan de Zaan. De andere deelnemende bands zijn Bold as Brass met publiekslieveling Jan Abbing (ex-John Hatton & The Devotions), The Amsterdamse groep The Black Five en The Parrots (?).

Upmost wint de eerste prijs. Z'66 treedt ook als soloact op in de pauzes.

De dansgroep bestudeerd de 'hipste' mode in 1966 en ontwerpt choreografi?n voor de show op het podium met de bands.Danspassen, showkledij en aanwijzingen per nummer aan de hand van setlijsten van de bands

Op 6 december wordt de naam van de dansgroep gewijzigd in 'TOP'. De drie zusjes Neyndorff gaan als trio door en worden op 3 januari 1967 door de Avro tv uitgenodigd voor een 'beatgirl auditie'.Onder foto's van het optreden met The Upmost op 8 januari en op 22 januari in De Nieuwe Soos (Ons Genoegen) in Krommenie.

Foto's in "De Soos' in Krommenie en promofoto als trio 'TOP'. Linda is vanaf eind 1966 ook zangeres bij The Upmost.

Linda profileerde zich als zangeres bij The Upmost, en met succes. De band krijgt veel lof.

De beatdansgroep 'TOP' en The Upmost met Linda als zangeres hielden het later voor gezien en kozen voor hun studie en een maatschappelijke loopbaan

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.