Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Wilo's, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Wilo's, The PDF Print E-mail

Bezetting

Tine van der Wilden
Lya van der Loo
zang/ gitaar
zang/ gitaar


foto: links Lya en rechts Tine.

Biografie

Gitaarduo uit Westzaan wat begin jaren zestig veelvuldig optreedt. Het duo werd eind 1959 opgericht.

Onder de hoede van Rien Waerts (Muziekschool Zaandam) waar zij les hebben worden Nederlandse liedjes en internationale hits ingestudeerd en gearrangeerd. Eerste optreden op 27 januari 1960 in 'De Volksbond' in Zaandam tijdens leerlingenavond.

Tijdens de eerste optredens (De Prins, Zuiderschool, Westzaan) worden nummers gespeeld als 'Zolang er dagen zijn, 'Schon ist die jugend, Cowboy-meisje, Zeg niet nee, banjo boy, Het zwerverslied, Tom Dooley en Oklahoma Tom.

Foto linksboven fragment over onstaan van De Wilo's door Tine van der Wilden. Foto midden eerste krantrecensie. Foto linksboven: Tine met gitaar tijdens een 'solo-optreden' zomer 1960.

De Wilo's treden op 'als gevorderden' tijdens Leerlingenavond van Muziekschool Rien Waerts in Zaandam. Er worden moderne liedjes ingestudeerd als 'Please help me I'm falling, Wij zijn twee eenzame cowboys, Marijke, Darling ik ben zo blij, Making love en Zilver draden tussen 't goud.

Het duo komt via Waerts in contact met de Cabaret Revue 'Cabaret Mipsen'. De meisjes gaan met hen optreden in een avondvullend programma. Het eerste optreden is in Bejaardenhuis 'Torenerf in Wormer. Daarnaast doet de groep op 14 januari 1961 mee aan een talentenjacht in De Volksbond met in de jury onder andere de toen bekende zangeres Inge Larksen, accordeonist/ musicus Wim Rijkhof en 'jazzcat' Kees Kuyt.

De Wilo's treden op tijdens een teenagerfestival op 10 juni 1961 in Zaandam in de 'Veilinghal'

....En tijdens de jumelage juli 1961 op de Burcht in Zaandam. Foto rechtsonder optreden tijdens zomervakantie 1961

In oktober doen de meiden auditie voor de Vara-Radio voor een mogelijk radio-optreden. het 'voorspelen' leverde helaas geen optreden op. Op 27 januari 1962 treedt het duo op tijdens een leerlingenavond en tevens 15-jarig bestaan van Muziekschool Rien Waerts in Ons Huis in Zaandam. Tine: ,, Wij speelden Down by the river. Ik sliep die nacht op Zaandam. Het bal-na duurde tot 2 uur. Moe van het dansen en rocken stapte ik in bed.''

Eind 1962 trad het duo op tijdens een Zaanse benefiet voor de Nederlandse militairen in Nieuw Guinea. In 1963 onder andere optreden in Huize Negrijn, Ons Huis in Wormerveer, 't Centrum in Oostzaan met liedjes als Buena Notte, From a jack to a king, La paloma, Barcarde, Paradiso en Soerabaya. Januari 1964, optreden in De Prins in Westzaan voor feestavond toneelvereniging BVN (40-jarig bestaan) met Bal-na door The Blue Atlantics.

In 1964 viel het doek voor De Wilo's wegens verloving, trouwerij en maatschappelijke carri?re.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.