Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Gods, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Gods, The PDF Print E-mail
Een van de eerste Zaanse punkrockgroepen. Er waren toen veel bestaande muzikanten die punk gingen spelen. Later gingen de 'punks' (m.n. de Wormerpunx) zelf muziek spelen. Eind 1976/ begin 1977 breekt de punk door in Nederland met de fameuze eerste singles van The Clash, The Jam, The Ramones en The Sex Pistols die in januari 1977 voor het eerst in Nederland touren en (kort) op TV te zien was. The Gods werd eind 1976 opgericht door Buzz Benson-leden Gert van Houts (basgitaar), Juul Tuboly (gitaar), Jos Out (gitaar), Geert Wolvers (drums) en Jos Bart (zang) en legde zich volledig toe op punkrock in de traditie van The Ramones, The Clash, The Damned en The Jam. De groepsleden speelden eerder 'popmuziek' als BUZZ BENSON

De band is in december 1977 op de KRO-radio te horen in één van de eerste radiouitzendingen over Nederlandse punkrock waarbij een inventarisatie werd opgemaakt over punkgroepen in Nederland. The Gods brachten het nummer 'Dance the pogo' ten gehore. De band werd ook uitgenodigd door de VPRO-radio voor een radio-optreden.

In dezelfde maand vindt het allereerste punkconcert plaats in Zaandam Drieluyck met de NL band Panic.

In de Zaanstreek heeft de groep een vaste schare fans, aanwezig bij elk optreden, en waarmee ook de fameuze punkconcerten in Paradiso worden bezocht. 'Voorprogramma' The Gods staat in 1978 op het hoofdpodium van Paradiso nadat de Engelse groep X-Ray Specs haar concert heeft afgezegd. Nadat de eerste punkgolf (1977-1978) voorbij is en er een Amerikaanse hardrockgroep onder de naam The Gods blijkt te bestaan wordt de groepsnaam in 1979 verandert in THE HEARTBEAT. In 1979 en 1982 verschenen twee singles van de band.

Foto onder: The Gods in Paradiso

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.