Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Lee Boogie's Blues Band
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Lee Boogie's Blues Band PDF Print E-mail
Lee Boogie Blues Band met v.l.n.r. Otto Oussoren, Hans van der Velde, Michael Snelders, Ger de Wit en Niek Grandiek.

De kern van deze band werd gevormd door Niek Grandiek (gitaar), Otto Oussoren (gitaar), Michael Snelders (gitaar) Ger de Wit (drums) en Hans van der Velde (basgitaar).

Otto Oussoren: ,,De eerste band waarin ik speelde en waarmee ik ook optrad was de Lee Boogie Blues Band. Niek en ik schreven de nummer; blues georiŽnteerd en soms een bewerking zoals van de live uitvoering van Midnight Rambler door de Stones. Niek was een uitstekend mondharmonicaspeler. Er is een oude opname van een slow blues en de Midnight Rambler versie.

Om de instrumenten te betalen om te kunnen optreden werkten we in onze vakantie via de vader van Michael bij de Ford fabrieken aan de overkant van de Hembrug: dat leverde ons een mooie zanginstallatie op. Niek betrok zijn eerste elektrische gitaar bij de vader van Magriet Eshuijs in diens winkel op de Dam. Ik op de Gedempte Gracht: een heuse Columbus met een ontzettende kast als versterker. LB3 bestond een aantal jaar en speelde flink wat keren live in Krommenie, Assendelft en Zaandam.


Otto Oussoren: ,,Deze foto is genomen in de fameuze Noorderhoofdstraat in Krommenie tegenover het pand waar we een repetitieruimte hadden. Volgens mij in het pand van Smeels zijn vader (textiel koning, of liever koning van de failliete bedrijven). We zien Ger de Wit, Marcel Smeels (boven midden), Otto, Hans, Niek, Ben Lap (tweede van links onder) en Rik de Wit (uiterst links). 1974 vast en zeker. De straat van de eerste optredens met ouder radioís als versterkers.

Hans van der Velde: ,,Ik herinner LBB nog zeer goed, maar deze foto komt me niet bekend voor. Ik zou ook niet weten wanneer of waar die genomen is. Wat kan ik nog toevoegen: de jongeman midvoor is Marcel Smeels, onze zgn manager. Wel een grote mond, maar of dat echt iets bijdroeg Ö ik weet het niet. We geven hem het voordeel van de twijfel.

Links naast hem (met spijkerjasje) een van de technici/sjouwers, broer van de drummer (tweede van rechts). Zij kwamen in elk geval uit Krommenie? Ik ben in de zomer van 1975 verhuisd naar Enschede, dus moeten onze hoogtijdagen in 1973-1974 zijn geweest.''


 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.