Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Jollies, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Jollies, The PDF Print E-mail

Bezetting

Joop Regter
Dick Buijsman
Ben Regter
Hans Peerenboom
zang/sologitaar
gitaar/zang
basgitaar
drums

Biografie

Zaanse beatband welke grotendeels voortkwam uit THE JOLLY DOLLS (1962-1965).

Nadat de succesperiode als coverband (Shadows, Cliff repertoire) over was en de achtereenvolgende zangeressen (Trees Leerling, Rina van Braam, Jannie Eggers) ermee op hielden gingen de vier overgebleven Jolly Dolls verder. De vier jongens trokken zanger/ gitarist Dick Buijsman (ex-Singing Dutch Boys, Twinkling Stars) aan als nieuwe frontman en veranderden hun naam in The Jollies. De band schakelde over op 'beatrepertoire'. Nadat Aaldrik Engels (dienstplicht) en Gerrit van Neuren (eveneens dienstplicht) de groep hadden verlaten werd Hans Peerenboom de nieuwe drummer.

De viermansbezetting bezetting was succesvol en kon muziek maken 'naar het hart'. De band schakelde over op 'beatrepertoire'. Nadat Engels (dienstplicht) en van Neuren (eveneens dienstplicht) de groep hadden verlaten werd Hans Peereboom de nieuwe drummer. Deze viermansbezetting bezetting was succesvol en ook een 'bezetting naar ons hart' aldus Ben Regter. ,,Nu konden we de muziek spelen die we graag wilden: The Stones, Kinks, The Beatles, The Animals Things etcetera.''

'En we gingen weer eens meedoen met een Beatconcours, Dat werd gehouden in de Lindeboomschool te Koog a/d Zaan daar verscheen ook de band The Teckels, een concurrent in die tijd, met ook een groot aantal fans. Die lieten zich goed horen, net als onze fans, daarom was er sfeer genoeg in de zaal. We eindigden op dezelfde plaats volgens de jury, en er zou een herkansing plaatsvinden in Utrecht. En daar ging het hele gezelschap weer heen, met nog vele andere artiesten uit het gehele land. Het werd een zeer spannende wedstrijd en wel heel zenuwslopend voor onze ouders, want onze moeder had op een bepaald ogenblik wel twee sigaretten in haar mond. Pa Regter wou zijn schoondochter te lijf gaan als ze niet onmiddellijk stopte met fluiten. Onder luid gejoel maakte de jury de uitslag bekend. OP de 1ste plaats de The Teckels en de winnaar van een auto van het merk Skoda. En de 2de plaats voor The Jollies, volgens onze fans natuurlijk niet terecht, de jury was partijdig!!!

Maar ach ja, het gaf ons natuurlijk toch weer de nodige publiciteit, en dat was mooi meegenomen. Na deze affaire kwam Dick met een vraag, of we een bus wilden kopen van zijn baas de Garage Gesink te Koog. Een oude DKW bus 2 takt 3cil, daar konden we mooi onze apparatuur mee vervoeren. Maar er moest wel eerst een andere versnellingsbak verwisseld worden, en een driedelige sofa in monteren voor zitplaatsen voor de muzikanten. Dus eerst naar de sloperij voor een versnellingsbak, en dan even verwisselen bij ons voor de deur op straat. Geen probleem toch voor ons?

Op hetzelfde moment kwamen we in contact met een nieuwe organist Gerrie Deykers uit A`Dam. Na verscheidene weken spelen kregen we een uitnodiging voor een Beatconcours. Dat werd gehouden in Utrecht, georganiseerd door de Kon.Ned.Vereniging Jaarbeurs. En, ja hoor, we kwamen door de voorronde, en moesten s`avonds meespelen in de finale als voorprogramma van The Moody Blues uit Engeland. De band werd kort gefilmd door Polygoon.

The Jollies trad - in een vijfmansbezetting met nieuwe organist Gerrie Deykers (Amsterdam) - in de finale van een Beatconcours in de Jaarbeurs (05-09-66) in Utrecht samen met nog zes andere Nederlandse beatbands. Het concours was opgezet als voorprogramma van het concert van The Moody Blues.

Foto's boven: het optreden van The Jollies werd (heel kort) gefilmd voor het Polygoon (bioscoop)journaal. Hans Peerenboom maakte van het filmpje bovenstaande foto's:
links The Jollies met op de voorgrond organist Gerrie Veldhuizen; midden - Hans Peerenboom (drums en zang) en rechts The Jollies met vooraan Dick Buijsman (zang en gitaar).

Ook trad de band veelvuldig op voor de Amerikaanse militairen op de vliegbasis Soesterberg.

Het optreden in Utrecht leidde tot een (proef)plaatopname bij platenlabel Artone in Breda.

Ondanks de 8500 fans wisten wij de 2de plaats te pakken van de 49 mededingers. En weer mochten we een proefopname maken en kregen we teksten opgestuurd en die moesten we omzetten in onze eigen muziek. Maar weer pech, Joop moest 14 dagen op herhaling bij de mobiele colonnes in Laren en van repeteren kwam natuurlijk niet veel terecht. Ondanks deze tegenvaller zijn we toch heen gegaan, het was een hele ervaring in zo'n grote studio, Peer stond met zijn drumstel achter een paar schotten weggemoffeld, en iedereen had een eigen microfoon tot zijn beschikking. Na afloop van het opnemen van een paar nummers waren we toch wel tevreden over het resultaat. Het studiopersoneel had toch wel commentaar, de Engelstalige uitspraak van Dick schoot volgens hun tekort, daar moesten we maar op oefenen, dan zouden we er nog wel van horen. Jammer, we hoorden er dus niets meer van!!

Na deze tegenvaller knapte er toch iets in de band, Daardoor waarschijnlijk, gingen weer een stel mensen uit de band o.a. Dick Buysman die ging naar de band Lucifer van Margriet Eshuis. Ook Peer stopte er mee hij wilden samen gaan optreden met Joke zijn vriendin. Hij werd vervangen door Gerrit v.d. Werf.

Foto hiernaast met v.l.n.r. boven Joop Regter, Ben Regter en Gerrit van de Werf. Onder Dick Buijsman en Gerrie Veldhuizen. Maar na een paar maanden wou ook Gerrie er mee stoppen hij kon in Duitsland spelen als Lesley organist.. Dit was wel even slikken voor de broers Regter, maar we probeerden het nog een keer!!!! Jan Abbink uit Zaandam werd onze zanger. Ook met deze opstelling hebben we foto's gemaakt, en nog verschijnende optredens verzorgt o.a. in Landsmeer in De Robison en nog verscheidene in Noordholland.

Nadat ook de pogingen om door te starten met zanger Jan Abbing vergeefs bleken voor het succes hield de groep het in 1968 voor gezien.

'Snik helaas, de broers Regter zagen het na al die jaren ook niet meer zitten!!!!"

. ,,DE DATA 1968. ZE VERKOCHTEN DE INSTRUMENTEN EN WERDEN BRAVE HUISVADERS. DIT WAS HET VERHAAL VAN THE JOLLY DOLLS EN THE JOLLIES.'

Na een oproep met foto in het NHD van april schreef Albert Meester onderstaand artikel.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.