Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Ellesco's, De
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Ellesco's, De PDF Print E-mail

Bezetting

Koos van Roon
Lesley Bloemhard
Elly van Roon
zang/gitaar
gitaar/zang
zang

foto rechts: v.l.n.r. Lesley, Elly en Koos.

Biografie

In 1962 vormen broer en zus Koos en Elly van Roon het duo De Ellco's. Na korte tijd komt schoolvriend Lesley Bloemhard het duo versterken. De naam wordt dan De Ellesco's.
Het groepje treedt onder andere op voor een actie in 1962 voor 'praatmachines voor Nieuw Guinea' voor de Nederlandse militairen in Niew Guinea. Deze 'benefiet' werd gehouden in het Albert Heijn ontspanningscentrum in Zaandam.

Koos van Roon: ,,Ik zat op gitaarles bij Gr? Eshuijs. Omdat ik ook goed kon zingen werd ik vaak gevraagd om tijdens een leerlingenpresentatie mee te zingen. Deze Eshuijs avonden werden altijd gehouden in 'Ons Huis' in zaandam. Daar stond ik dan te zingen met zeventien gitaristen achter me. Ik heb ook nog heel kort gezongen bij The Baby Rockers, samen met Jaques Kloes.''
Het trio doet ook mee aan diverse amateur concoursen zoals in De Bonte Os in Jisp. Het trio is ook te zien op de 'bandbootfoto' met 262 Noord-Hollandse muzikanten in 'tienerblad' De Romance in 1962. Koos van Roon gaat in 1963 zingen bij THE BACHELOR BOYS welke later overgaan in BB'66 en THE BERRY BUSH SET. Na 30 jaar niet meer in bands gespeeld te hebben richtte hij naar aanleiding van een feest (50 jaar) in 2002 samen met Nico Fontijn de band BACK TO LIFE op. Lesley Bloemhard dook in 1967 op in THE SKUNKS II. 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.