Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Chaloner, Sue Chaloner's Soultrain
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Chaloner, Sue Chaloner's Soultrain PDF Print E-mail
Begin jaren zeventig in de Zaanstreek neergestreken zangeres Sue Chaloner. Na haar zangperiode bij de Britse musical 'Hair' vormt zij een duo met Big John Russell die wel op de eerste single 'Swinging on a star' de vocalen doet maar de samenwerking niet doorzet. Vervolgens duo met Spooky (ex-Swinging Soul Machine) ofwel Ivan Groeneveld (later ook in THE SURFERS). Van het duo worden vijf singles uitgebracht. De eerste was een internationale hit.

Vanaf 1977 solocarri?re Sue Chaloner - Black Soul met twee singles, 'Give me love en 'Tip for the top (1979 tipparade).

Begin jaren tachtig maakt Sue opnamen in Engeland met gitarist Basil Gabiddon van Steel Pulse. De single Missin' Mr. Marley wordt uitgebracht. Zij zingt in 1986 de titelsong van de film Schatjes 2: Mama Is Boos. Het nummer heet Don't Try To Change Me en haalt net niet de Top 40. In 1987 samenwerking met Danny en Eddy van Passel en toetsenist Ren? Meister met de single 'Lost In Your Love.

Sue Chaloner zet in 1988 haar eigen band op - Sue Chaloner's Soultrain - waarmee zij veel optreedt in het Nederlandse clubcircuit. In de loop van het bestaan van de band spelen de muzikanten ook los/vast bij Candy Dulfer's Funky Stuff en Lo?s Lane. Sue Chaloner's Soultrain bestaat tot op heden

In 1992 verschijnt onder eigen naam het album 'Appreciation via een Engels label. Een drietal van die plaat getrokken singles scoort hoog in Duitsland, Scandinavi?, Oostenrijk en Itali?. De band speelt ook in hetbuitenland en speelt onder meer in Engeland, Denemarken, Duitsland, Itali? en op de Nederlandse Antillen. In 1993 verschijnt Appreciation ook in Nederland, gevolgd door onder meer de single I Wanna Thank You. Met haar uitvoering van de Curtis Mayfield-klassieker Move On Up behaalt Sue de eerste plaats in de Engelse dance-charts. Het levert tournees in binnen- en vooral ook buitenland op.

In 1996 bestaat de bezetting van Sue Chaloner's Soul Train uit drummer Jusso Whistler (Whistler Courbois Whistler), bassist Michel Mulder en toetsenist Erik van der Kroft. In 1999 vinden in Engeland opnamen plaats voor een nieuwe CD.

info Sue Chaloner

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.