Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Chaloner - Sue Chaloner's Soultrain
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Chaloner - Sue Chaloner's Soultrain PDF Print E-mail
Begin jaren zeventig in de Zaanstreek neergestreken zangeres Sue Chaloner. Na haar zangperiode bij de Britse cast van de musical 'Hair' vormt zij een duo met Big John Russell die wel op de eerste single 'Swinging on a star' de vocalen doet maar de samenwerking niet doorzet. Vervolgens duo met Spooky (ex-Swinging Soul Machine) ofwel Ivan Groeneveld (later ook in THE SURFERS). Van het duo worden vijf singles uitgebracht. De eerste was een internationale hit.

Vanaf 1977 solocarrière Sue Chaloner - Black Soul met twee singles, 'Give me love en 'Tip for the top (1979 tipparade).

Foto onder: Sue Chaloner Black Soul in 1986. Randy Kelatow: ,,Sue is de dame 2e van rechts op de foto. De andere dames zijn de zussen Lekranty, toentertijds ook bekend met de formatie Cheyenne, een funkband o.l.v. Eddy Lekranty die helaas te vroeg overleden is bij SLM crash in Suriname in 1989. Van de dames is Julya Lekranty oftewel Julya Lo'ko bekend geworden als zangeres.''Begin jaren tachtig maakt Sue opnamen in Engeland met gitarist Basil Gabiddon van Steel Pulse. De single Missin' Mr. Marley wordt uitgebracht. Zij zingt in 1986 de titelsong van de film Schatjes 2: Mama Is Boos. Het nummer heet Don't Try To Change Me en haalt net niet de Top 40.


Foto's beneden: Sue Chaloner Black Soul live in Het Drieluik in Zaandam in 1986. Links Sue Chaloner en rechts Julia Lo'ko in actie als leadzangeresIn 1987 samenwerking met Danny en Eddy van Passel en toetsenist René Meister met de single 'Lost In Your Love.


Foto onder: Cha Chaloner Band in 1988.Sue Chaloner zet in 1988 haar eigen band op - Sue Chaloner's Soultrain - waarmee zij een graag geziene gast is in het Nederlandse clubcircuit. In de loop van het bestaan van de band spelen de muzikanten ook los/vast bij Candy Dulfer's Funky Stuff en Lois Lane. Sue Chaloner's Soultrain bestaat tot op heden

In 1992 cd Appreciation via Brits label waarvan drie singles worden uitgebracht. Ze haalt een Britse nr-1 in de dance Chart.

info Sue Chaloner

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.