Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Bullits, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Bullits, The PDF Print E-mail

website The Bullits

Bezetting 1985

Gerrit Voors
Lex Visser
Jan Cornelisse
Ruurd Veenema
zang/sologitaar
zang/slaggitaar
basgitaar/toetsen
drums/zang


Foto v.l.n.r. Ruurd, Jan, Gerrit en Lex.

Biografie

,,In de jaren '50 en vooral jaren '60 is Nederland vergeven van de bandjes. Elke straat of school heeft wel z'n eigen band. Maar met de komst van de door elke rechtgeaarde muzikant verfoeide maar o zo makkelijk hanteerbare discotheken, is het eind zestiger en begin zeventiger jaren met de "levende muziek" gedaan. De meeste bands gaan ter ziele.

De nozems, grozems, beatniks, teeny-, weeny- en gewone boppers, provo's, hippies, kabouters, soul- en bluesbrothers, de rebellen van de krankzinnige, bevrijdende en het establishment op zijn kop zettende jaren vijftig en zestig, worden brave huisvaders. De bij deze rebelse levensovertuigingen behorende statussymbolen zoals Eyssinks, Kreidlers, Z?ndapps, HMW's, Locomotieven, Victoria's, Berini's, Sparta's, Batavussen, Empo's en Puchies en noem maar op, verdwijnen allemaal op de schroothoop. Woodstock is eind jaren '60 een hoogtepunt, maar tegelijk ook een epiloog. Een daverend en waardig einde van een glorieus tijdperk. Het grafschrift voor de Grote Generatie.

Zo raakt h??l Nederland in de ban van de discotheken. H??l Nederland? Nee, slechts een een paar kleine dorpjes in de Zaanstreek houden nog stand. Daar zijn nog een paar muzikanten die in de zestiger jaren zijn blijven bivakkeren. "Stuck in the Sixties" zogezegd, oude knakkers die zoeken naar verwante zielen.

Het resultaat is het ontstaan van bands als o.a. "Hot Shot", "Shadoogie", "NOT" en "Revival". Ook jongere muzikanten raken gelukkig ernstig en ongeneeslijk besmet met het sixtiesvirus van de oude knakkers en dat heeft weer als gevolg dat er later ook nieuwe 'sixties' bands als "The Surphonics, en Tuesday Blue Express ontstaan.

Begin jaren tachtig ontstaat zo "The Bullits". Drummer Ruurd Veenema van de vijf man sterke cabaret/pop/theatergroep "Duo De Drie Koeien", lijkt het in 1983 wel leuk om bij het organiseren van ??n van de opvoeringen een bal na te organiseren met een ??nmalig optreden van een rock&roll/beatband.
Drie telefoontjes en vijftien minuten later heeft Ruurd de zaak rond. De band krijgt de naam "The Bullits". Bull vanwege de koeien, en de rest om de naam een beetje vaart mee te geven. De Stiertjes dus, een prachtig voorbeeld van Zaans-Engels. Afijn, het is dus 1983 en de band bestaat uit Ruurd Veenema (zang en drums), Jan Cornelisse (basgitaar/sologitaar), Lex Visser (slaggitaar en zang) en Gerrit Voors (sologitaar en zang). Het optreden is een groot succes en het ??nmalige optreden wordt nog even aangehouden.

In 1984 gaat Jan Cornelisse tijdelijk weg en komt Joep Woudt hem op de basgitaar vervangen. Als Jan terug komt, gaat Joep keyboard spelen. In 1985 verlaat Jan Cornelisse "The Bullits" definitief en wordt Joep Woudt weer bassist. Zie foto boven.

Na vier jaar slagen de mannen er pas in een bassist te vinden die ook nog eens bij de band past. In 1989 komt Fred Goedhart bij de band en kan Joep eindelijk weer zijn geliefde toetsenbord bespelen. Het ??nmalig optreden duurt dan inmiddels al zeven jaar.''

Met dank aan Ruurd voor de tekst en foto's.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.