Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Soft Colour, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Soft Colour, The PDF Print E-mail

Bezetting

Chris de Haan
Ton Rosenbaum
Fred Goedhart
Ruurd Veenema
zang/sologitaar
slaggitaar
basgitaar
drums

Foto v.l.n.r. Chris , Fred, Ruurd en Ton


Biografie

Zaanse formatie opgericht mei 1971 en gestopt in augustus 1973. Wormerveerders Chris de Haan en Ruurd Veenema, Krommenier Fred Goedhart en Zaandammer Ton Rosenbaum regelen zelf optredens. In 1972 o.a. de podia 'Ons Huis' (Wormerveer), Atlantic(K'nie), Nieuwe Societeit (W'veer), De Trechter (Zaandam), 'Ons Huis Rooswijk' in Zaandijk en tijdens CJP anti Vietnam aktie met Turf, matthias de Boer e.a. op 15 april 1972 in De Lindenboomschool in Koog aan de zaan.

Vanaf oktober ook optredens buiten de Zaanstreek via artiestenbureau Gerard van der Kolk waaronder haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Dordrecht.

Foto links: Soft Colour live in Caf? Atlantic in Krommenie met v.l.n.r. Ton Rosenbaum, Ruud Veenema, Fred Goedhart en Chris de Haan.

Ton Rosenbaum: ,,De nummers die we in die tijd speelden waren bijna allemaal nummers van Creedence Clearwater Revival, maar ook van b.v. Slade. We speelden veel in de Zaanstreek zoals soos Wormerveer, Lindeboomschool, Atlantic Krommenie.
Ook een kerkdienst in Westzaan staat mij nog bij, waarbij natuurlijk het nummer ?Walk on the Water? gespeeld moest worden.
Mooi was dat de vrouwen (bijna) altijd meegingen naar optredens. En,?..daarna met elkaar naar het alom bekende ?kwartje koffie?.
Johan Schoone was onze chauffeur. Hij werkte bij een garage en regelde dan een bus voor ons. Zelf ben ik in 1973 uit de band gegaan
Kortom ....een hele mooie tijd.''

Buiten de Zaanstreek speelden we van de Marianne bar in Wieringenwerf tot en met Zoutelande in Zeeland. Februari 1973 stopt Ton Rosenbaum met de band. Gitarist jan Petrus is de opvolger vanaf 10 februari 1973. Optredens in Muiden, Woerden, Boxtel (4x in 'feesttent'), Winsum, Hoogeveen en Rothaan Huis Amsterdam.

Vanaf mei 1973 als drietal zonder Jan Petrus. Opname demo in geluidstudio Abcoude. EMI en Basf hadden geen interesse. In september stopt Soft Colour. Veenema en Goedhart starten dan met Jan Petrus (gitaar, zang, saxofoon) en 'nieuweling' Hennie Beense (keyboards/ zang) de top-40 band APPLE JACK die in de periode 1973-1975 181 optredens deed door heel Nederland.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.