Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow 4 Frank
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
4 Frank PDF Print E-mail


website 4 Frank


Bezetting

Frank Leurs, vocals
Nol Sicking, toetsen
Carel Vrieling, drums
Dave Besse, contrabas

Gastsolist: Fred Berkemeier, tenorsax (tijdens optredens)

Biografie

4Frank is een samenwerkingsverband tussen de heren Leurs, Sicking, Vrieling en Besse. Behalve het feit dat Nol en Frank altijd samen squashen werken zij al geruime tijd samen op muzikaal gebied. Frank zong onder andere in de Big Band van FluXus Centrum voor de Kunsten, waar Nol enkele jaren de leider van was. Drummer in de Big Workshop Band van Fluxus was Carel Vrieling. Hij introduceerde Frank in de band. Vervolgens werd daar het idee voor 4Frank geboren.

Frank, die aanvankelijk bekendheid genoot als rockzanger ontdekte op die manier dat jazz ook 'fun' is om mee bezig te zijn. Derhalve zong hij ook nog enige tijd bij de Eastside Big Band. Frank is een 'natural singer' die makkelijk met het publiek communiceert. Naast deze groep is Frank erg aktief in de wereld van de 'Chapman Stick' met o.a. stickvirtuoos Ron Baggerman.

Nol geniet al jaren bekendheid in de Zaanstreek als jazzmusicus, docent en coach. In die functie is hij werkzaam aan het Conservatorium van Alkmaar en FluXus Centrum voor de Kunsten. De arrangementen en de solistische bijdrages tijdens de optredens komen voornamelijk van Nol, die bij voorkeur in de band op een Fender-Rhodespiano speelt met een kamerbrede sound en de stukken doorspekt met jazzy lijnen en begeleidingspartijen.

Carel studeerde aan het conservatorium van Alkmaar, runt al enige jaren in de Zaanstreek zijn eigen drum school - Carel Vrieling - en speelde in de bigband van FluXus en daar voor ook al jaren met Frank in diverse formaties en was actief met de band 'King Fisher'. Momenteel speelt carel onder andere in de band Quattro Diversi (Italiaanse popmuziek)

Dave studeerde net als Carel ook in Alkmaar en is zeer actief als sessiebassist in het Nederpop- en bluescircuit met mensen als Ruben Hoeke en Wouter Planteijdt. Jazz is voor Dave al enige tijd een nieuwe passie en samen met Carel vormt hij een geweldig ritmetandem.

De stijl van de band laat zich het best omschrijven als crossoverjazz, dus jazzstandards, rhythm & blues, souljazz met een flinke dosis doorrookte rocksound van Frank; pop- en jazzstukken van Gino Vanelli, Jamie Cullum, George Michael of Georgie Fame wisselen elkaar moeiteloos af.

Als speciale gast heeft de band Fred Berkemeier uitgenodigd. Fred en Nol kennen elkaar ook al jaren uit diverse jazz- en popproducties en zijn verder collegadocenten op het conservatorium van Alkmaar. Fred's spel valt het beste te omschrijven als puur en soulful, een ideale solist in de band ?Frank 4?.

Kontakt:

Frank: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
06 22 37 04 53
Dave: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
06 46 43 87 71

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.