Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow 4Bow & McCale
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
4Bow & McCale PDF Print E-mail
In 1995 kwam Klaas Versteeg in aanraking met het toen nog vrij onbekende fenomeen country linedance. Samen met Laila Holwerda begon hij het country duo 4BOW & McCALE. Dit duo richtte zich van begin af aan op de countrydansers en trad op voor countryclubs in heel Nederland. Ze deden optredens met Amerikaanse countryartiesten zoals de Texaanse fiddler Alvin Crow en de band Bootleg op diverse grote countryfestivals zoals Maarsseveen.

In 1996 werd de COUNTRY FAMILY opgericht in Assendelft en later ook in Purmerend. Daar is Nick nog steeds de dans-instructeur, die nu al ruim 6 jaar lang elke week op de dansvloer staat om beginnende en gevorderde countrydansers een plezierig dansavontuur te bezorgen. Klaas Versteeg presenteert zich als country artiest NICK McALLEY. Hij verzorgt een volledig avondvullend programma van 3 maal 60 minuten met een speciale dansles op verzoek. Hij brengt zijn warme stem, muziekinstrumenten en tomeloos enthousiasme mee om er voor iedereen een dansfeest van te maken. Nick doet bij elk nummer van zijn deels zelfgeschreven repertoire een danssuggestie en telt ook af, zodat er al snel een sfeer van saamhorigheid en dansplezier ontstaat. Countrymuziek en countrydansen zijn nu z'n grote passie en dat draagt hij ook uit bij elk optreden.

In april 2002 kwam zijn eerste solo CD "Wanna Stay Connected" uit. Deze CD boordevol zelfgeschreven "country music for countrydancers" werd zowel door het publiek als de pers enthousiast ontvangen. In april 2004 kwam zijn 2e plaat "Sunny Side Up" uit bij Dancing Wolf Records. De Country Gazette schreef in een lovende recensie o.a. "wat Nick McAlley aan kwalitiet en veelzijdigheid laat horen op "Sunny Side Up" is subliem."

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.