Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Spooky & Sue
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Spooky & Sue PDF Print E-mail
Bekend popduo met zangeres Sue Chaloner na haar zangperiode bij de Britse musical 'Hair' in 1972 in de Zaanstreek neerstrijkt. Aanvankelijk duo met Big John Rusell die wel op de eerste single 'Swinging on a star' de vocalen doet maar de samenwerking niet doorzet. Vervolgens duo met Spooky (ex-Swinging Soul Machine) ofwel Ivan Groeneveld (later ook in THE SURFERS). Van het duo worden vijf singles uitgebracht. De eerste was een internationale hit.

Vanaf 1977 solocarrière Sue Chaloner - Black Soul. Sue zingt mee op en levert een compositorische bijdrage aan de debuutelpee van Spin, waarin haar echtgenoot Hans Jansen de toetsen bespeelt. In 1979 de eerste solosingle 'Give Me Love. Daarna behaalt de tweede single 'Tip For The Top een tipparade-notering. De opnamen die Sue eind van het jaarmaakt met de van Moody Blues en Procol Harum bekende Engelse producer Denny Cordell worden nooit uitgebracht.

Foto onder: Sue Chaloner Black Soul in 1986. Randy Kelatow: ,,Sue is de dame 2e van rechts op de foto. De andere dames zijn de zussen Lekranty, toentertijds ook bekend met de formatie Cheyenne, een funkband o.l.v. Eddy Lekranty die helaas te vroeg overleden is bij SLM crash in Suriname in 1989. Van de dames is Julya Lekranty oftewel Julya Lo'ko bekend geworden als zangeres.''



Na drie singles eerste helft jaren tachtig vanaf 1988 eigen band Sue Chaloner's Soultrain tot op heden.

Spooky zingt in 1978 op de wereldhit 'Windurfing van THE SURFERS en in 1979, 1980 en 1981 op de opvolgende zomerhits van The Surfers..

info Sue Chaloner

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.