Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Dragons, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Dragons, The PDF Print E-mail

website THE DRAGONS

Band uit Krommenie. Ton Schermer verteld hoe de band ontstond: ,,Na mijn vertrek bij Death Wish ben ik, samen met Stanley Seth uit A’dam -een roady van Death Wish, me gaan bezighouden met de jaren 60 muziek. In het begin met z’n tweeën en later met Ruud Scheffer, een drummer uit Wormerveer. Toevalligerwijs was er in die tijd in Krommenie nog een band actief die jaren 60 muziek speelde en het repertoire van die band en onze band kwam toevalligerwijs in grote lijnen overeen. "The Dragons" was de naam van die band en Ron Gordijn (uit Krommenie) was in die band de frontman.

Ik besloot Ron te bellen om hem over te halen om de drummer, bassist en gitarist van zijn band te laten vervangen door de mensen van mijn band. En zo geschiedde. De coup vond plaats op 9 maart 1984. Op 10 maart 1984 hadden wij ons eerste optreden in AJV in Assendelft. De naam van de nieuwe band bleef "The Dragons".

Onze setlijst bestond naast wat eigen werk in jaren 60 stijl hoofdzakelijk uit Beatles repertoire uit hun Cavern periode (covers van Carl Perkins, Arthur Alexander en Chuck Berry en meer van dat soort werk). We haalden die nummers van Beatles bootlegs. The Dragons waren in de jaren 1984-1985 uiterst succesvol. Veel opgetreden en er was zelfs serieuze belangstelling van platenmaatschappij Polydor. Ze vonden ons een fris geluid hebben dat de A&R managers heel plezierig aandeed. Onze nummers deden hun een beetje denken aan The Beatles in hun beginperiode. Polydor heeft ons een tijdje gevolgd maar het is uiteindelijk niets geworden tussen ons.

Richard Graftdijk verliet de band begin 1986. De band stierf daarna een langzame dood..

Onder: de band trad onder andere op in 1985 tijdens 'Zaan-AID' festival in Krommenie.


Naar aanleiding van een oproep met foto verscheen onderstaand artikel in het NHD van april 2010 door journalist Albert Meester.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.