Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Liempt van, Marieke
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Liempt van, Marieke PDF Print E-mail


Biografie

Zangeres Marieke van Liempt uit Wormer volgde gitaarles bij Vreeling in Wormerveer. In de beginjaren werkte zij samen met drummer Rein Vreeling (THE BABY ROCKERS, THE COOPERS) van de muziekschool van Ger Vreeling 'Bella Musica' in Wormerveer en met zanger/ gitarist Sietze Roedema (SINGING DUTCH BOYS)

Zij won op jeugdige leeftijd meerdere talentenjachten o.a. met het liedje Non Ho L'ETA van de Italiaanse zangeres Gingiola Chinquetti. Zij kreeg op 16 jarige leeftijd (1968) een aanbieding om op te treden in La Boh?me te Amsterdam van Leo Fuld. Vertrok daarna naar Duitsland om op te treden met de Millers.

Van Liempt richtte in een periode daarna met o.a. Ger Zaagsma - de huidige kunst- schilder uit Jisp die ook basgitaar speelde in de Zaanse bands SALVO en CHESTERCARD - de band Quasar op. Deze band speelde veel in Friesland en omstreken en ook in Duitsland.

Daarna werd met een deel uit de band Quasar de band Telephone opgericht die oa. veel met Lee Towers speelde in het Lido in Amsterdam, met wie Marieke ook diverse duetten deed. Uit deze band onstond later de band 'Hollywood Boulevard' die bekende Nederlandse vocalisten begeleidde zoals onder andere Andr? Hazes en Lee Towers. Deze band bestaat nog steeds.

Foto links: Hollywood Boulevard met geheel rechts Marieke van Liempt.

Helaas kreeg Marieke omstreeks 1995 last van cara en moest daarom stoppen met zingen. Marieke woont nu in Lemmer te Friesland

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.