Home arrow Zalen/ podia - archief arrow 1970 -1979 arrow Prinsenhof, De - Zaandam
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Prinsenhof, De - Zaandam PDF Print E-mail
Dé discotheek van Zaandam tussen 1984 en 1995.

De Prinsenhof is voor veel ‘jaren 80 stappers’ uit de Zaanstreek (en ver daarbuiten) een begrip geweest. Wie herinnert zich niet de optredens van Rose Royce, Mel & Kim, Jermaine Jackson, Imagination en natuurlijk Mantronix.

De discorage begon rond eind jaren zeventig. De discotheek van Han van Ammers heette nog Z9 die daarvoor bekend stond als 'soultent'. Vanaf september 1984 werd het 'De Prinsenhof' met aan de voorkant van het gebouw Café Bonte Hen waar ook jazzconcerten ('Jazz op de Dijk') plaatsvonden.

DJ's: niemand minder dan Paul van Dam (die ook al in Z-negen stond maar ook al draaide bij Decibel en WAPS), Ulrik Saba en natuurlijk Erick ‘E’ Eerdhuizen. En ook DJ Ayt (reunited).

Vaak was het Ulrik Saba (Jayh Samson), Erick Eerdhuizen (E.H. Eerd) en Paul van Dam (Paul Verseveldt) met Ayt Celik en Eric Rodney Hollingsworth in de backup!

Maart 1988 .... 4 collega's van de Prinsenhof besluiten de oversteek naar London te maken voor DMC mixkampioenschappen. NB... Het jaar vóór Erick E Nederlands mixkampioen werd en zelf werd uitgezonden naar Londen!

Erick E. in 1989 vanaf minuut 7.50 in de video


In 1996 werd het gebouw waar De Prinsenhof en Bonte Hen gevestigd waren verkocht aan het Drieluik. In het complex verrees Pop- en dance-podium De Kade met een grote zaal, kleine zaal en een café. De Kade ging failliet in 2011. De kleine zaal bleef nog een paar jaar bestaan als 'Podium De Flux'. Deze verhuisde in 2017 naar de Hemkade in Zaandam-Zuid.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.