Home arrow ZALEN 2019 - NU actief arrow Burcht, De Theater - Zaandam
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Burcht, De Theater - Zaandam PDF Print E-mail
Podium/ theater op de begane grond van het voormalige gemeentehuis van Zaandam. Na de renovatie wilde de gemeente het pand begin jaren negentig een culturele bestemming geven: kleinschalige concerten, theatervoorstellingen, cabaret, literatuur etc..

De Stichting 'Jazz in de Burcht' (tegenwoordig New Dutch Swing) organiseerde er de legendarische eigentijdse jazzconcerten gedurende acht seizoenen. Dramaturg/ organisator Rob Vos legt er de basis van de 'open-podium' avonden welke tegenwoordig het rondreizende 'De Rotonde' vormen met een mengeling van muziek, klassiek, dans, cabaret, poezie etc..

Rob Sipma organiseerde in Theater De Burcht een serie theatervoorstellingen met ook muzikale bijdragen van interessante muzikanten als Bert Stelder (ex- De Dijk), Bennie Rozema (ex van alles), Ruben Hoeke, Niels Schutte, Fred van Gelderen, Stan Vreeken etc.

Het zaaltje is ook een tijdje 'een vestzaktheater, onder de hoede van 'grote broer' het Zaantheater die er kindervoorstellingen en stand-up comedy programmeerde. Gaandeweg verliest de cultuur het van de commercie. Theater De Burcht blijkt 'cultureel' niet exploitabel (zonder subsidie) en is verworden tot een sjieke feestzaal voor bruiloften, partijen en bedrijfsfeesten.

 


 

© 2019 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.