Home arrow Zalen/ podia - archief arrow Openlucht theater - Oostzaan
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Openlucht theater - Oostzaan PDF Print E-mail
In 1965 breekt de 'beat' definitief door op het platteland. In de top-40 staan de eerste Nederlandse beatgroepen als ZZ en de Maskers, The Motions en The Golden Earrings. In de 'provincie' worden de eerste talentenjachten ofwel beatconcoursen gehouden.

Zo ook in Oostzaan in augustus 1965 waar 'conderencier' en artiestenmanager (en Oostzaner) Joop van de Ende (zie foto hiernaast) van theaterbureau Starlight een talentenjacht houdt in het openluchttheater in Oostzaan met deelname van een groot aantal beatgroepen uit Amsterdam-Noord, Oostzaan en Volendam.

De plaatselijke pers weet het verschijnsel 'beatmuziek' nog niet goed te plaatsen. Termen als 'lawaai, krijsen en hysterisch zijn dan nog gemeengoed. De talentenjacht 'Oostzaan 1965' is één van de eerste 'beatfestivals' die uitgebreid wordt beschreven in de Zaanse krant (De Typhoon) in de rubriek 'Jong'. Zie hieronder...En nog een 'staartje' met de tekst van een verslagje van het (slot)concert van ZZ & De Maskers en een reactie van Joop van de Ende.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.