Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Chestercard
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Chestercard PDF Print E-mail

Bezetting 1967-1968

Nico Way
Bob Ketzer
Max Poll
Ron Plooijer
Ger Zaagsma
Piet Visser
zang
gitaar
gitaar
orgel
basgitaar
drums





Biografie
Zaanse beatformatie met ex-Shameless-zanger Nico Way welke aanvankelijk Salvo Titulo (vanaf oktober 1966) genaamd is; eind december 1967 naamsverandering naar Chestercard. De band is actief tot januari 1970.

De bovengenoemde bezetting is actief tot juni 1968. Het repertoire bestond uit covers en daarmee treedt Chestercard op in heel Noord-Holland, en voor Circus Boltini en de Veronica Drive-in Show. Bob Ketzer: ,,Voor ons gevoel hadden we een overdonderend uiterlijk voor die tijd met spijkerbroeken met bloemen en kimono's, gekocht bij een Chinese toko in Amsterdam.
Chestercard mag (proef)plaatopname maken bij Artone Records. De Vertegenwoordiger heeft de band - toen nog Salvo genaamd en nog zonder Ron Plooijer - horen spelen tijdens het beatconcours 1967 in De Lindenboomschool. Er worden twee eigen nummers opgenomen. Een liedje wordt een paar keer door radio Veronica gedraaid. Tot een single komt het niet. Bob Ketzer: ,, Nooit meer iets van gehoord.''


In juni 1968 stappen Max Poll, Ron Plooijer en Nico Way op en richten Chestercard II op met 'nieuwelingen' Rob Way (drums) en Chris Stam (basgitaar). Wanneer organist Ron Plooijer wordt opgeroepen voor militaire dienst is Jan Verweij zijn vervanger. 'Oud-leden' Ketzer, Visser en Zaagsma zijn inmiddels actief in de band THE POWERFULL RAINDROP samen met sologitarist Gerard Gooyer en zanger Theo Oudejans.

Saxofonist Klaas Versteeg maakt later ook deel uit van Chestercard. De groep treedt op in Paradiso (zie poster) met ook op de 'bill' de Zaanse band Crepious Crowd.

foto's hierboven: links Rob Way en Nico Way, midden Jan Verweij en rechts de bezetting in 1969.

Als Max Poll in dienst moet is sologitarist Gerrit Gooyer de vervanger. Basgitarist Ger Zaagsma en Bob Ketzer zijn weer terug. Eind 1969 bestaat de groep uit Nico en Rob Way, Ketzer, Zaagsma, Gooyer en organist, saxofonist en fluitist Klaas Versteeg.
Versteeg wordt in 1969 'weggelokt' door de groep Take Five uit Beverwijk welke later overging in Dizzy man's Band.

In oktober-november 1969 maakt margriet Eshuijs nog korte tijd deel uit van Chestercard. Way: ,,Maar zij paste niet bij ons en wilde de baas spelen.''. In januari 1970 luidt de bezetting: Rob en Nico Way, Ron Plooijer en Max Poll (beiden weer terug uit dienst) en basgitarist Rob Stadt. De bandnaam wordt dan FOCUS. In oktober 1970 wordt Max Poll vervangen door Gerrit Gooyer; keert Bob Ketzer wederom terug als slaggitarist om het vertrek van organist Ron Plooijer op te vangen en wordt Roel ... de nieuwe basgitarist. Na twee maanden valt in december 1970 definitief het doek.

In 1972 volgt nog een reunie van de succesbezetting 1967-1968 als Ron Plooyer gaat emigreren naar het buitenland.



Foto : De Zaanse band FOCUS, voortzetting van Chestercard met v.l.n.r. Rob Way, Rob Stadt, Max Poll, Ron Plooijer en Nico Way.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.