Home
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Crepious Crowd PDF Print E-mail

Bezetting 'Hitweek' 1966

Henk van Wijngaarden
Henk Soek
Nico van Heeswijk
Walter van Nus
Rob Berghege
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


Foto door Derk Peters: v.l.n.r. Henk, Henk S, Nico, Walter en Rob.

Biografie

Rob Vreeken: ,,Crepious Crowd beleefde zijn hoogtijdagen tussen 1966 en 1970. De jongens zagen elke week in muziekblad 'Hitweek' de rubriek met advertenties van bands, en ze besloten dat ze zelf ook een beatband wilden zijn. Ze stuurden een foto in (vijf hippe jongens met zeer veel haar), de naam Crepious Crowd eronder en een telefoonnummer er bij. De foto werd oktober 1966 geplaatst in Hitweek. Inderdaad kwamen al spoedig de eerste telefoontjes van zaaleigenaren. Probleem: ze konden helemaal niet spelen. Aangemoedigd door het snelle succes gingen ze oefenen, en werden spoedig inderdaad een band in het John Mayall-idioom. Joop Koekkoek werd de manager van de band.'' De plaatselijke en landelijke pers besteedde veel aandacht aan de 'fiktieve' band.

Henk Soek en Rob Berghege komen ook in het 'Zaanse nieuws' na een ludiek actie bij het Czaar Peter beeld op de Dam in Zaandam als bestuursleden van de Zaanse langharigenstichting w.d.o.h.z.l.a.w.w. (zie artikel rechtsboven).

De Haagse Courant van februari 1967 staat vol met fanmail voor de 'knappe hippe boys' die nog geen noot kunnen spelen maar wel uiterst muzikaal zijn...

De band wordt bedolven onder de aandacht en ontvangt vele uitnodigingen om te komen optreden...Drummer Rob Berghege: ,,Toen de band enige jaren daarna echt ging optreden is de bezetting iets gewijzigd.

Niet dat de Crepius Crowd van veel invloed was in de Zaanstreek, maar ze hebben toch een aantal optredens gehad in Noord-Holland.

In de band kwamen Henk Klos (sologitaar) en Emiel Rempt (basgitaar) de plaatsen van Henk Soek en Nico v. Heeswijk innemen. Emiel Rempt had er toen al een paar jaar "Don't Know" opzitten.

De bezetting van Crepius Crowd werd toen:

'Live' bezetting 1968-1970

Henk van Wijngaarden
Henk Klos
Walter van Nus
Emile Rempt
Rob Berghege
zang
sologitaar
gitaar
basgitaar
drums


Het eerste optreden van Crepius Crowd was in de Volksbond op 26 april 1969. (zie foto 2 boven). Henk Klos is niet zichtbaar op deze foto. Iedere band speelde op die avond met de installatie van The Berry Bush Set. Daarom ook nog een foto, gemaakt in de Schippers-societeit te Haarlem op 30 juli 1969, waar Henk Klos op staat (en Emiel Rempt niet). Zie foto 3 hiernaast. We speelden verder onder andere in: Concordia - Oostzaan, Teener-Stuif-Stuif - Haarlem, Electric Centre - Haarlem, De Hoeksteen - Amsterdam, La Bamba - Krommenie (heleboel keer) Schippers Soos - Amsterdam, Klein Zwitserland - Wijk aan Zee. Rest weet ik niet meer, niet veel meer.

De gage was zo'n 150 gulden per avond, behalve in Electric Centre, daar was het 250 want dat hadden we stiekem buiten Joop Koekoek om geregeld.
We oefenden in een garage box van de gemeente reiniging aan de Westzaner dijk, dus als dit geen "garage groep" was weet ik het niet meer.

De nummers die we speelden waren: All your love, Hideaway, Little girl, Double crossing time, A hard road, The stumble, Another kinda love, Looking back, Crocodile walk, Oh, pretty woman, Checking on my baby, Walking on sunset, 2407, Ready to ride (allen in John Mayall uitvoering), Hear me calling, A sad song, Can't be so bad, I can't keep from crying sometimes (allen Ten Years After), Uncle John (Pearls before swine), Paint it black (Eric Burdon uitvoering), Murder in my heart for the judge (Moby Grape). Niet helemaal genoeg voor een avond, maar met wat verzoekjes van trouwe fans kwamen we een eind.

Crepius Crowd is wel in Paradiso geweest (foto 4 is gemaakt in de kleedkamer van Paradiso, met wat fans) maar de band is daar na eindeloos wachten, er moest telkens een buitenlandse band tussendoor, om half 2 's nachts beledigd vertrokken zonder optreden. Slechts de poster (zie onder) rest nog.''
Een andere Zaanse band die dezelfde avond (mogelijk) heeft opgetreden was Chestercard.
Het duo Jan van Heeswijk (zang) en Nico van Heeswijk trad begin jaren zeventig nog regelmatig op in caf? Het Makerijtje.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.