Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Don't Know
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Don't Know PDF Print E-mail

Bezetting

Frank Volmer
Ed Beerepoot
Hans Matthaei
Emile Rempt
Gertjan Valk
zang
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


De foto is gemaakt door Olof Bakker, v.l.n.r. Ed, Emile, Frank, Gertjan en Hans.

Biografie

Zaanse popformatie midden/ eind jaren zestig. Op de foto staat de bezetting met drummer Gertjan Valk. Voor die tijd speelde George Wouters drums en was Theo van Vught de zanger. Het repertoire was 'Pretty Things-achtige rock. Optredens onder andere in 'de Gonk' aan de Zaandamse Poelenburg.

Rob Kok: ,,"De Schuur" in de Parkstraat van Zaandam van Cees van Enkhuizen - we spreken dan over ± 1967 - was de plaats waar het allemaal gebeurde naast de vele zalen in de zaanstreek waar men s'avonds en in de weekends terecht kon voor alle topbands. De Schuur was denk ik uniek en zo niet de enige plek in Zaandam waar men de kans kreeg om in kontakt te komen met de meest bijzondere en uiteenlopende bezoekers o.a. ook de bandleden van Don't Know en Crepious Crowd waarvan Walter met zijn markante sik de aandacht trok. En zo kon het gebeuren dat op een goede dag er kaartjes gekocht konden worden voor een optreden van Don,t Know in "Route 66" te Groningen per touringcar vanaf "De Schuur".

Met mijn 14 a 15 jr. was dit een ware sensatie! Vermeldenswaard was de toegevoegde artiest "Cochius". Zijn eerder genoemde fluitspel was zeker tegendraads te noemen echter bracht zijn aanwezigheid toch ook een extra dimensie aan het optreden. Ik kan mij nog herinneren dat er verhalen gingen dat Cochius van goede komaf was en ooit een huis landgoed bezeten had, welke hij kwijtgespeeld had door zijn zeer makkelijke levenshouding en hij de mening toegedaan was dit te willen delen met iedereen. De bus was tot de laatste zitplaats bezet, na de afsluitdijk zijn we nog gestopt bij het restaurant "Zurich" waarna de reis in een stuk doorging naar Groningen na een geslaagd optreden kwamen wij diep in de nacht weer terug in Zaandam. Daarna ben ik nog weleens aanwezig geweest bij een repetitie. En inderdaad er werden nummers gespeeld van de Pretty Things maar ook het nummer Subject of my thought's van de Sandy Coast stond op het repertoire. Zowel deze band en "De Schuur" waren voor mij de eerste ervaringen met het uitgaansleven? in Zaandam waar ik nog graag naar terugkijk.''

Na plaatsing van bovenstaande foto plus oproep in het NHD van 4-8-2006 volgden vele reacties. Zie artikel van journalist Albert Meester hieronder:
(uitvergroten kan door middel van 'klik' op het artikel en vervolgens nog een keer op het ikoontje in de rechter benedenhoek van het artikel)

De band neemt in 1966 ook deel aan het Muziek Express Beatconcours in de Lindenboomschool in Koog aan de Zaan

In het krant artikel hier rechtsonder is de naam van fotograaf Olof Bakker verkeerd gespeld: met een 'a' ipv 'o'. Olof Bakker dus!






















Optreden in De Waakzaamheid, v.l.n.r. Frank Volmer, Emile Rempt en Gertjan Valk























Nadat fans van de band AMMEJOEKOETOELOES in ingezonden brieven de naam Don't Know noemen reageren fans van Don't Know op hun beurt.....






In juni 1967 wordt de groep uiteindelijk opgeheven zonder schulden en in bezit van eigen instrumenten.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.