Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Dynamite Rollers
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Dynamite Rollers PDF Print E-mail





















































foto v.l.n.r.: Jan Doets, Wim de Bruijn, Piet Busscher, Cor van den Akker

Slaggitarist Wim de Bruijn: ,,Door het vertrek van een gitarist werd ik in 1964 gevraagd om slaggitarist te worden bij The Dynamite Rollers. Omdat zij vaak optraden en The Blue Strings kwijnende waren, ben ik toen overgestapt vanuit The Blue Strings naar The Dynamite Rollers.

(de toenmalige bezetting was: drums - Cor van den Akker, sologitaar/zang - Jan Doets, basgitaar/zang - Piet Busscher, slaggitaar - Wim de Bruijn).
In deze bezetting staat al een foto op jullie website. We oefenden in de box van de flat waar Cor woonde; dat trok vaak veel publiek. We speelden nummers van Cliff Richard, The Shadows, Elvis en Chuck Berry maar ook Indo nummers (slop?) waarschijnlijk omdat een Indische jongen, Sacha Eeckhoudt, een paar? keer met ons heeft meegespeeld. Hij had een prachtige witte Fender Jazzmaster en had ook in Duitsland gespeeld (ik weet niet met welke band).

Ik herinner me dat we in de volgende zalen hebben opgetreden: RK Ver.Gebouw H.Gerhardstraat Z'dam, RK Ver.Gebouw Het Kalf Z'dam, Ver.Gebouw? Jonker Plantsoen Z'dam, Huize Negrijn, Lindenboomschool, Heerenlogement, Ons Huis Krommenie, Moriaanshoofd, Café Sap Assendelft, Ooievaar Uitgeest, Centrum & Concordia Oostzaan enz. enz.

foto rechts: vlnr Wim de Bruijn, Jan Doets, Piet Busscher
foto onder: vlnr Sacha van den Eeckhout, Wim de Bruijn, Piet Busscher, Jan Doets

Bassist Piet Busscher had een zelfgebouwde basgitaar en reed in een mooie Citroen (Snoek) die ook gebruikt werd om naar optredens te gaan en spullen in mee te nemen. Jan Doets reed op een groene Vespa. Als we zelf niet moesten optreden, ging ik vaak bij Jan achterop de scooter naar Ons Huis op de Gedempte Gracht, Ons Huis in Wormerveer en de Lindenboomschool.

In mijn periode bij The Dynamite Rollers ben ik door Ed Vermeulen van de Rollers één of twee gevraagd om bij hen in te vallen (Huize Negrijn). Als jochie van een jaar of vijftien vond ik dat helemaal te gek want The Rollers waren toen een (inter)nationaal bekende (Indo) band. ''



Technicus Joop Brand: ,,Ik zat met Jan Doets in dezelfde klas op school en ben tijdens die jaren betrokken geweest bij de band. Niet als lid van de band maar met mijn technische inslag heb ik een tijdje de techniek van de band verzorgd. In de begintijd was dat allemaal nog erg simpel. Ik kan mij nog herinneren dat Jan met een versterker van 10 watt speelde. Op enig moment werd van het verdiende geld een 25 watt buizen versterker van Philips gekocht en werd geëxperimenteerd met een mechanische echo.

Er werd in die tijd opgetreden in heel Noord-Holland. Ik had het voorrecht om na het installeren en aansluiten van de apparatuur gratis bij de bar een biertje te halen. Ik moet bekennen dat het toen nog wel eens gebeurde dat wij s'nachts thuis kwamen en dat ik niet geheel helder meer in mij bed stapte. Wat ik mij nog goed kan herinneren waren de optredens in de katholieke jeugdsoos vlak bij het St. Jan ziekenhuis in Zaandam. Ik herinner mijn nog goed dat de kapelaan zich uitstekend kweet van zijn taak als toezichthouder maar toch ook dat hij goed omging met de dansende jeugd. ''

Ik mis nog de naam van Rein Haak. Wij speelden vaak bij de katholieke jeugdsoos naast het St. Jan ziekenhuis. Ik herinner mij dat daar ook vaak Rein Haak optrad met de Dynamite Rollers. Rein speelde gitaar en zong ook. Meestal zong hij country.

Gitarist Wim de Bruin speelt na zijn periode bij The Dynamite Rollers (1963-1964) in het Kwintet Bert Loos en in Les Boutiques:

Kwintet Bert Loos (1965-1966)
(keyboards Bert Loos, basgitaar Arth Loos, drums Ton Loos, blazer Arnold Poot, gitaar Wim de Bruijn)

In 1965 werd ik door gitarist Cor Vastenhoudt uit Zaandam (ex Skunks*) gevraagd om hem tijdelijk te vervangen omdat hij in militaire dienst moest. The Dynamite Rollers zouden er toen mee ophouden geloof ik. De broers Loos woonden alledrie in De Goorn (bij Hoorn). Enerzijds kun je dit dus geen Zaanse band noemen, anderzijds weer wel door de inbreng van Cor Vastenhoudt en mijzelf (beide Zaankanter) en omdat ze regelmatig optraden in Ons Huis op de Gedempte Gracht.

Kwintet Bert Loos was één van de vele bands die voor Organisatiebureau Ben Essing (haalde de Beatles naar Blokker) door heel Nederland in dancings speelde. Ik was zestien jaar en om in De Goorn te komen reed ik op mijn brommer met mijn gitaar onder m'n arm bij nacht en ontij van Zaandam naar Purmerend waar Arnold Poot woonde. Vandaar reden we met zijn Fiatje 600 naar De Goorn van waar we met de hele band en alle instrumenten en versterkers in een Ford Transit naar onze optredens reden. Meestal traden we meerdere keren in een weekend op. Ik bleef dan vaak slapen bij Arth Loos in De Goorn.

Kwintet Bert Loos was een zeer ervaren en allround band en speelde behalve Top-40 nummers ook wel Country en Latijns-Amerikaanse muziek. De laatste twee stijlen met name ook op officiersavonden op de Amerikaanse militaire basis Soesterberg. De band was vooral bekend om meerstemmig zangwerk (b.v. Caroline van The Fortunes). We speelden ook ‘feestmuziek’ en deden veel kermissen. Tijdens mijn periode in deze band wijzigde de naam in LES BOUTIQUES. In 1966 kwam Cor Vastenhoudt terug uit militaire dienst en nam mijn plaats weer over.

Foto Les Boutiques (v/h Kwintet Bert Loos): boven vlnr Wim de Bruijn, Arth Loos, Arnold Poot
onder vlnr: Bert Loos en Ton Loos

Hieronder artikel NHD door Albert Meester naar aanleiding van oproep plus foto in het NHD december 2006.













Reactie van Piet Busscher: ,,Mijn naam is Piet Busscher, en was bassist/ zanger. Dat we veel werk hadden, en een prachtige tijd hebben gehad heeft u al beschreven, maar ik wil toch heel graag dat u een REKTIFIKATIE aanbrengt in de tekst:

Busscher kwam die avond niet opdagen is zeer ver van de waarheid, en ik ben nooit vertrokken naar de Friese omroep.

Busscher kwam altijd netjes opdagen en was een zeer actief lid van de band. De band liep op een dood spoor, omdat zanger-solo guitarist Jan Doets in de militaire dienst moest, zodat de week-enden spelen niet meer mogelijk waren jammer genoeg. Toendertijd speelden we veel muziek van de Shadows o.a, zodat je eigenlijk wel kunt zeggen dat Jan Doets een zeer belangrijke rol speelde. Aangezien Jan moeilijk te vervangen was liep de band jammer genoeg op een dood spoor. Echt jammer, want we hadden een leuke groep en stonden muzikaal gezien wel goed aangeschreven. Men moet niet vergeten dat we hobby muzikanten waren.

Toen is Piet Busscher niet vertrokken met de Noorder zon, maar werd uitgenodigd te komen spelen in de Zaanse groep de ROLLERS. Eddy vermeulen heeft me persoonlijk gevraagd lid te worden van de groep. Hoe lang precies weet ik niet meer, maar we hebben toch wel veel optredens gemaakt. Ook officiële foto´s werden er gemaakt dus we waren wel serieus bezig.

Daarna heb ik nog deel uitgemaakt van een Band uit Amsterdam , de Crazy Cats, en speelden o.a enkele maanden in de bekende Nachtclub San Francisco. Toen nog een veilige rose buurt.

Daarna heeft Piet Busscher bijna 6 jaar deel uitgemaakt van de bekende beroepsband The BLACK LAKE, uit Emmen. Daarna werd ik uitgenodigd te komen spelen in Scandinavische Nacht Clubs.

Piet Busscher heeft jarenlang deel uit gemaakt van een orkest dat de bekende zangeres CAROLA heeft begeleid.

Op dit moment is Busscher nog steeds Kunstgallerij eigenaar, en werkt als restaurateur van schilderijen, en is vergulder van schilderij lijsten. In 2002 werd Piet Busscher uitgekozen als de Lijsten maker van het jaar.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.