Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Nijo's, De
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Nijo's, De PDF Print E-mail

Bezetting

Nico Way
Joke Brinkman
zang/ banjo
zang/ gitaar


Biografie

Zaans 'folkduo' wat begin jaren zestig veelvuldig optreedt tijdens talentenjachten (De Westfriese Amateur) en tijdens feestavonden van muziekschool Bella Musica en diverse verenigingen.

Nico en Joke zitten beiden op 'guitaar'- en zangles bij Vreeling. Way trad in 1959 ook al solo op met zang en gitaar (zie artikel 'Bella Musica 1959) en ook in het bandje The Blue Strings samen met Cees Siekerman, Co Bruyn en Henk Nijboer waarmee zij enkele optredens doen.

Met De Nijo's brengt het tweetal bekende Nederlandstalige nummers maar ook eigen liedjes zoals 'de Erfgenaam'. De Nederlandstalige nummers werden geschreven door componist Jan Reek die voor die tijd ook actief was in een duo. De Nijo's treedt veelvuldig op in de kop van Noord- Holland. Het duo wint vele prijzen tijdens talentenjachten en verdeeld 'de buit' om de beurt. Een geschil over de verdeling van twee prijzen luidt acuut het einde in van het duo. Na het uiteenvallen van de Nijo's is Joke Brinkman doorgegaan met ene Wim (?) Hendriks uit Zaandam, en vormde met hem het duo The Umbrella's. Deze samenwerking heeft niet lang geduurd, hooguit anderhalf jaar. Het repertoire leek sterk op dat van de Nijo's. Joke woont nu al jaren in Heerhugowaard, is getrouwd en heeft een zoon en dochter. Ze 'doet' tegenwoordig niets meer aan muziek.

In 1964 treedt Nico Way toe tot de Zaanse band The Atomics na te hebben gereageerd op een advertentie van deze reeds bestaande Zaanse beatband. De zanger schakelt over van Nederlandstalige nummers naar Engelstalige beatnummers. Kort daarna wordt de naam omgedoopt tot Mister X and the Atomics...

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.