Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Shake
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Shake PDF Print E-mail

foto: v.l.n.r. Klaas, Barry en Nico tijdens een optreden in de kantine van voetbalclub VVZ.


Bezetting

Barry Bodeving
Klaas de Vries
Nico Fontijn
gitaar/zang
basgitaar/zang
drums


Biografie

Zaanse beatband welke grotendeels voortkwam uit de groep ONKRUID. De groep treedt veelvuldig op in de Zaanstreek waaronder De (katholieke) Volksbond, De Lindenboomschool en voor het Circus Tony Boltini. Wegens de vaste spelbreker 'militaire dienstplicht' stappen Wim Nap en Hans van den Bos noodgedwongen uit de groep. De nieuwe basgitarist wordt Klaas de Vries welke later furore zou maken met de band TURF.

Gitaristen René Waerts en Klaas Versteeg spelen ook korte tijd bij Shake. De band repeteert dan op de boot bij ome Dirk Versteeg. Uiteindelijk werd Shake een driemansformatie die actief was in de jaren 1966-1967.(zie foto boven)

Eind 1967 gaat de band Shake over in "Smurf', de eerste bezetting van TURF met Klaas de Vries (basgitaar), Henk Kreeft (gitaar), Rob Haccou (sologitaar) en de broers Frank Henneke (drums) en Willem Henneke (toetsen). Willem Henneke heeft ook een klassieke achtergrond welke later terug zal komen in zijn composities voor de band Turf. Henneke zat korte tijd op accordeonles bij Jan Eshuijs en was actief in de kinderband The Bright Stars samen met Margriet Eshuijs.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.