Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Confuse
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Confuse PDF Print E-mail

Bezetting

Theo Oudejans
Gerard Gooyer
Gerard Brussel
Fred Goedhart
Rob Way
zang
gitaar/ zang
slaggitaar
basgitaar
drums

Biografie

Zaanse beatband welke in 1966 startte onder de naam CYCLE '66. Na enkele optredens wordt de groepsnaam verandert in CONFUSE.
Gerard Brussel: ,,De naam zegt het al we zijn gestart in 1966. Met diverse optredens in 'de ROEMER te Krommenie, "De bonte os" in Jisp, diverse lokaties in Haarlem en Amsterdam en in 'Ons Huis' in Wormerveer.

Later is de naam van de band veranderd in CONFUSE.
Nadat Rob Way eruit ging hebben we het geprobeerd met een andere drummer, dit ging niet zo lekker, zodat de zanger er ook de brui aangaf. Zoals vele bands eindigden wij ook zo.'' Drummer Rob Way (foto onderaan rechts) was de opvolger van John Hogeweg in CYCLE '66. Way en sologitarist Gerard Gooyer duiken later op in de formatie CHESTERCARD.

foto's live in DE ROEMER

















Theo Oudejans: ,,We traden op in de Zaan maar ik herinner me ook optreden in Friesland en Nederhorst ter Berg. Die en enkele optredens werden geregeld door buro Koekoek in Krommenie, toen al. De band was ontstaan uit schoolgenoten van de ambachtschool R.-K. Sint Jozef school. We leerden daar voor machine bankwerker.

Versterkers hadden we niet. We oefenden op het versterker gedeelte van een bandrecorder en radio. Toen we gingen optreden kwamen er versterkers. We leenden geld bij de vader van de drummer John Hogeweg en betaalde af met geld van de optredens. Tevens oefende we in de garage van Hogeweg. Dat was achter de winkel aan de zaanweg. Op mijn 18 jaar werd ik eerst bijrijder en daarna chauffeur bij het toenmalige transport bedrijf Greuter in Assendelft. Dat kwam goed van pas want zo kon de kleine vrachtwagen geleend worden om naar optredens te gaan. Zo herinner ik me een optreden in Nederhorst ter Berg. Op de terugweg, diep in de nacht, werd het door ijzel spek glad. Maar toch rijden. Zo kwamen we op een dijk tussen Nederhorst en Amsterdam en gleden we met de auto langzaam de dijk af. Een geluk dat er nog geparkeerde auto?s stonden. Met z?n alle tussen de kleine vrachtwagen en geparkeerde auto?s in zodat we geen beschadigingen tijdens onze terugweg achter lieten. Gevaarlijk, ja, maar dat ging zo. Respect voor andermans bezittingen.

Na enkele jaren op de vrachtauto ben ik het Elektra vak terecht gekomen. Dat ben ik tot op heden nog. Begonnen als monteur en nu werkzaam als projectleider bij een aannemer op het Shell terrein in Amsterdam met collega Ruud Tielman, die vroeger in THE TRAMPS speelde.'' Later gingen Gerard Gooyer en ik over in een andere bezetting n.l. The Powerfull Raindrop met Bob Ketzer, Piet Visser en Ger Zaagsma. De transporteur Greuter zijn zoon Sjaak speelde later in de The George Baker Selection. Bob Ketzer speelde vele jaren later in The Dizzy Man's Band.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.