Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Mell Brain Set
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Mell Brain Set PDF Print E-mail

Bezetting

Rob 'Mell' Geest
Kees 'Kytte' Smit
Lode Rijks
John Kolvers
Martin 'Pete' Schoen
Cor 'Corn' Pool
zang
gitaar
alt-sax
toetsen
basgitaar
drums


Biografie

Zaanse rhythm & blues formatie uit onder ander Zaandam en Wormerveer Er werd druk gerepeteerd in de speeltuinvereniging in Westzaan. De groep kwam deels voort uit de groep WITHOUT A NAME (daarvoor The Chipmunks en The Blue Atlantics geheten) met het viertal Smit, van Geest, Schoen en drummer Jan Janneman. Jan Janneman werd in juni 1967 kort voor het einde van Without A Name vervangen door drummer Cor Pool uit Zaandam. Dit viertal trad in Westzaan eerst op onder de tijdelijke groepsnaam THE OUT CAST. Zie foto's hieronder.

In augustus 1967 werd het kwartet versterkt met saxofonist Lode Rijks en organist Hans Heijnis uit Zaandam. Heijnis werd al snel opgevolgd door toetsenist Johan Kolvers. Kort voor het optreden in Utrecht tijdens een talentenjacht werd de nieuwe groepsnaam THE MELL BRAIN SET ten doop gehouden.

De groep legde zich toe op rhythm & blues nummers en Zuid-Amerikaanse muziek. Tijdens de talentenjacht in Utrecht op 22 augustus 1967 werd een vijfde plaats behaald.

Op 22 oktober volgde het Zaanse debuut met een optreden in SociŽteit Ons Genoegen in Krommenie. Een zaal waar de band meermalen optrad. ook speelde de groep in onder andere Haarlem, Spanbroek, Poeldijk, Schoorl en in de Brulboei in Ijmuiden. Martin Schoen: ,,Ondanks een vijfde plaats bij de talentenjacht hadden we veel succes bij het publiek en ook goede kritieken. Met deze ruggesteun gingen we een goede tijd tegemoed.''


De groep trad nog twee keer op waaronder tijdens een Kerstbal op 25 december 1967. Eind december verliet Cor Pool de groep om een nieuwe formatie (TO BE OR NOT TO BE) te starten. Hij werd opgevolgd door drummer Cor Boot (ex-PROMOTIONS).Nadat ook Lode Rijks in januari 1968 de band had verlaten besloten Martin Schoen en Cor Boot de groep op te heffen. De reden was omdat 'het werk' erg tegenviel waardoor leden uit de groep stapten. Het tweetal zou in het voorjaar 1968 starten met THE VIRGINIAN CREEPER BLUESBAND. Zaankanter Lode Rijks treedt onder andere met zijn eigen quartet op in Amsterdam in de AMVJ tijdens de tweewekelijkse politieke 'Krunsj' avonden

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.