Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Blue Atlantics, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Blue Atlantics, The PDF Print E-mail

Bezetting 1963

Kees Smit
Rob Geest
Tinus Schoen
Jos Smit
gitaar/zang
sologitaar
basgitaar/zang
drums






Bezetting 1964

Kees Smit
Rob Geest
Tinus Schoen
Jan Janneman
gitaar/zang
sologitaar
basgitaar/zang
drums/zang

Biografie

Zaanse beatband die op 3 september 1963 wordt opgericht onder de naam The Atlantics. Manager werd Nico de Boer. Tinus Schoen trad ook op als soloartiest (zang en gitaar) tijdens talentenjachten. Schoen en Rob Geest speelden voor The Atlantics al samen in 'tussen-de-schuifdeuren' bandjes. De allereerste formatie heette The Diamond Rollers (juni 1963) met verder Kees Heijnis op drums en Peter Homan op gitaar. Een week later (26 juni) werd The Explorers als bandnaam aangenomen. Op 6 juli 1963 trad het groepje op tijdens een twistfeest bij Hennie de Graaf in Westzaan (zie foto hieronder).


















Eind juli vertrokken Kees en Peter. Nieuwe drummer werd Jos Smit en via Muziekhandel Eshuijs werd gitarist Kees Smit aangenomen. Het eerste optreden van The Atlantics was op een besloten feest bij Klinkenberg in Wormerveer waarbij Nico de Boer als gastzanger meedeed.



Optreden in Westzaan in hotel/ restaurant 'De Prins (zie foto linksonder) en tijdens een 'teenagerfestival' tijdens een feestweek van Speeltuinvereniging Onze Jeugd in Zaandijk (zie verslag hieronder). Ook verscheen er een ingezonden brief met foto in 'teenager' blad De Rosita.



De groep doet ook mee aan diverse talentenjachten. Zie foto's hieronder; links tijdens een 'wedstrijd' op een avond van muziekschool Vreeling (1963), midden tijdens een talentenjacht van de Westfriese Amateur op 8 februari 1964 in De Rijp(één van de laatste optredens met Jos Smit) en rechts een groepsfoto in de oefenruimte en in september 1963 tijdens optreden in Zaandijk.

Omdat er in Rotterdam al een groep blijkt te bestaan als The Atlantics wordt de groepsnaam in januari 1964 gewijzigd in The Blue Atlantics. In februari wordt drummer Jos Smit wegens dienstplicht opgevolgt door drummer Jan Janneman. De band maakt ook gebruik van (gast)zangeres Rina van Braam die een aantal nummers zingt tijdens enkele optredens. Martin Schoen en Kees Smit verzorgen de vocalen. Schoen wint ook een prijs als solozanger tijdens een talentenjacht in Wormer in het Moriaanshoofd. Foto linksonder met gastzangeres Rina van Braam; daarnaast een nieuwe groepsfoto en aankondiging optreden.



De Blue Atlantics treden veelvuldig op waaronder een bevrijdingsbal van muiekschool Eshuijs in Ons Huis in Zaandam

The Blue Atlantics treden ook op in Ons Huis in Wormerveer (foto linksonder) en in Ons Huis in Koog aan de Zaan (zie kleuren foto's) en tijdens een 'tienerfeest' in 1964 van de jubilerende fanfare Zaandijk waar ook de bekende "Amerikaanse" tapdanser Sam Calling verscheen.

De groep 'doet' ruim vijftig optredens in 1964 en treedt ook veel in Noord-Holland op. Van de gages worden instrumenten en apparatuur gekocht. Begin 1965 wordt de groepsnaam verandert in THE CHIPMUNKS.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.