Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Bouillon
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Bouillon PDF Print E-mail
Bouillon! werd gevormd in 1999, rond Patrick Witbaard (drums) en Quirijn Besse (gitaar). Aangevuld met leden van Serotone (Niko Sinnige, Sander Borsje en Aleks vd Koppel) en een Canadeze zanger (Eric Hart) onstond een band die snel een eigen geluid had. De leden van Bouillon! bouwden zelf een oefenruimte aan de Provincialeweg 74, die zij ook ter beschikking stelden aan vrienden, waardoor bands als Maksor, de Tonies en Butcherbaby ontstonden.

Bouillon! in deze samenstelling viel echter uit elkaar (De zanger Eric vertrok naar Canada, en de leden van Serotone wildden zich op hun eigen band concentreren.

In de nieuwe samenstelling (Patrick Witbaard op drums, Quirijn Besse op gitaar en zang en Paul de Boer (Tonies, HFH) op bas en zang) creeerde Bouillon! een strakkere sound. Bouillon! mocht ook het allereerste Moise-festival openen.

Na vele optredens en veel vruchtbare oefen-sessies leek er toch een einde te komen aan de band. Het afscheidsoptreden werd gegeven op de pier van Ijmuiden, hetgeen nog nooit door een andere band gedaan was. Hoewel Bouillon hierna nog enkele keren heeft opgetreden wordt dit gezien als het laatste optreden.

De geest van Bouillon! leeft nog altijd in Zaanse bands. Zij zijn uiteindelijk ook 2b begonnen..

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.