Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Skunks II, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Skunks II, The PDF Print E-mail

Ex-zanger Jimmy Green Entertainer: ''v.l.n.r: Lesly Bloemhard,(git) ,Bert Jansen (git) R.I.P.,Arie Peperkamp (drums) en Roy Jansen(bas) R.I.P. . Ik was een tijdje later de zanger van deze band, en kort erna ben ik met Roy en Lesly naar Duitsland gegaan met de band The Green Company.''

Bovenstaande groep noemde zich The Skunks in de periode 1966-1967. Daarvoor (in de periode midden jaren zestig) was er al een (bekende) Zaanse band geweest onder de naam The Skunks. Zij was actief in de periode 1964-1965.

Ziehier het 'mysterie' van The Skunks en The Skunks II.

Plaatsing van bovenstaande foto (The skunks in Café De Roemer in Krommenie) plus oproep leverde het volgende artikel (door journalist Albert Meester) op:
Maar dit waren niet de 'echte' Skunks zoals bekend bij het 'grote' Zaanse publiek. Vandaar een nieuwe oproep van Rob Hendriks in het NHD (zie hiernaast links) met de andere foto. Daarop reageerden de bandleden van de 'oorspronkelijke' Skunks.


Zie vervolgens hieronder het verhaal van de 'echte' Skunks na de oproep plus foto in het NHD van augustus 2006.
Maar welke band staat er op de bovenste (kleuren)foto?????? Toch ook een groep onder de naam The Skunks zo lijkt het, want deze naam komen we twee keer tegen op een 'concertagenda' in een Zaanse krant in 1967! (zie 'cultuurladders' links hiernaast). Het oorspronkelijke The Skunks was in 1967 al lang ter ziele!

In april 1967 speelde 'The Skunks II' inderdaad in Huize Negrijn in Zaandam en in augustus 1967 in De Roemer in Krommenie.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.