Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Candle Lights, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Candle Lights, The PDF Print E-mail

Bezetting

Rina van Raam
Nico Engels
Rens Kaas
Co Uitendaal
Wim van Geelen
zang
gitaar
sologitaar
basgitaar
drums




foto: The Candle-Lights: in het park vlakbij het oude station van Zaandam (vlnr: Rens, Wim, Co, Rina, Nico)

Biografie

Nico Engels: ,,In The Candle-Lights speelde ik (geb. 1947) van 1962 tot 1964. We speelde veelal in Noord-Holland. We speelden veel Shadows-muziek, Spotniks e.d. Later verlieten Co en Rina de band en kwam Adrie Spaander (basgitaar) in de band.
Foto rechts: repetitie van de groep in de huiskamer zoals toen gebruikelijk.

Foto links: The Candle Lights spelend voor het personeel van de Artillerie Inrichting in een ?echte? musical. Goed voor 2 nummers. In de recreatiezaal van de AI (Hembrug)- v.l.n.r; gitaar; Nico Engels, zang: Muriel Thomas en Ciciel Thomas, gitaar: Rens Kaas, gitaar: Co Uitendaal, drums: Jos Smit (?). Jaar: 1962

Foto rechts: The Candle Lights tijdens een optreden in 1963 (waarschijnlijk in 'Ons Huis' Gedemptegracht te Zaandam) v.l.n.r: gitaar: Rens Kaas, zang: Rina van Raam, (achter Rina staat nog Co Uitendaal), gitaar: Nico Engels en op drums: Wim van Geelen.

The Candle Lights werden in 1963 (met Rina van Raam als zangeres) gevraagd te spelen in huize Negrijn op de hoogedijk in Zaandam. We speelden daar voor indische jongeren. We wisten wel dat zij heel kritisch naar ons zouden kijken want er waren al veel goede bands in de regio met indische jongens.

We hebben toen snel een paar echte bekende indische nummers gerepeteerd en deze omgebouwd naar rocksound. Eén nummer was Nina Bobo, eigelijk een slaapliedje. Die avond was het echt spannend voor ons hoe het publiek op ons zou reageren. Na het spelen van de indische nummers was het ijs gebroken en kon de avond niet meer stuk. Het werden ook de verzoeknummers later op de avond.

Foto linksboven: The Candle Lights in 1964. Een optreden in Enkhuizen in een rokerige dancing. V.l.n.r: drums: Wim van Geelen, gitaar: Rens Kaas, gitaar: Nico Engels en Adrie Spaander op basgitaar.

foto rechts: The Candle Lights in 1964 met v.l.n.r. Wim van Geelen, Rens Kaas, Adrie Spaander, zanger Joop Geensen en Nico Engels.

Het koppel Uitendaal/ van Raam verlaat eind 1963 de groep. Adrie Spaander wordt de nieuwe basgitarist (zie foto boven). Het viertal wordt even later versterkt door zanger Joop Geensen.

Dan verlaat Nico Engels de groep: ,, In 1964 kreeg ik een verzoek van The Baby Rockers om bij hun te komen spelen. Ze hadden toen al een goede reputatie en hadden Jacques Kloes (uit Heemskerk) als zanger (later zanger in The Dizzy Man's Band) Jack stapte al vrij snel over naar een andere band. Omdat ik toen 17 jaar was (de rest was wel een paar jaar jonger) en mezelf geen Baby meer voelde hebben we de naam omgedoopt naar The Trumps. Met deze band heb ik tot 1966 gespeeld.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.