Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Kwintet Bert Loos
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Kwintet Bert Loos PDF Print E-mail

Kwintet Bert Loos (1965-1966)

(keyboards Bert Loos, basgitaar Arth Loos, drums Ton Loos, blazer Arnold Poot, gitaar Wim de Bruijn)

Wim de Bruijn: ,,In 1965 werd ik door gitarist Cor Vastenhoudt uit Zaandam (ex Skunks*) gevraagd om hem tijdelijk te vervangen omdat hij in militaire dienst moest. The Dynamite Rollers zouden er toen mee ophouden geloof ik. De broers Loos woonden alledrie in De Goorn (bij Hoorn). Enerzijds kun je dit dus geen Zaanse band noemen, anderzijds weer wel door de inbreng van Cor Vastenhoudt en mijzelf (beide Zaankanter) en omdat ze regelmatig optraden op zondagavond in Ons Huis op de Gedempte Gracht.

Kwintet Bert Loos was één van de vele bands die voor Organisatiebureau Ben Essing (haalde de Beatles naar Blokker) door heel Nederland in dancings speelde. Ik was zestien jaar en om in De Goorn te komen reed ik op mijn brommer met mijn gitaar onder m'n arm bij nacht en ontij van Zaandam naar Purmerend waar Arnold Poot woonde. Vandaar reden we met zijn Fiatje 600 naar De Goorn van waar we met de hele band en alle instrumenten en versterkers in een Ford Transit naar onze optredens reden. Meestal traden we meerdere keren in een weekend op. Ik bleef dan vaak slapen bij Arth Loos in De Goorn.

Kwintet Bert Loos was een zeer ervaren en allround band en speelde behalve Top-40 nummers ook wel Country en Latijns-Amerikaanse muziek. De laatste twee stijlen met name ook op officiersavonden op de Amerikaanse militaire basis Soesterberg. De band was vooral bekend om meerstemmig zangwerk (b.v. Caroline van The Fortunes). We speelden ook ‘feestmuziek’ en deden veel kermissen. Tijdens mijn periode in deze band wijzigde de naam in LES BOUTIQUES. In 1966 kwam Cor Vastenhoudt terug uit militaire dienst en nam mijn plaats weer over.

Foto Les Boutiques (v/h Kwintet Bert Loos): boven vlnr Wim de Bruijn, Arth Loos, Arnold Poot
onder vlnr: Bert Loos en Ton Loos

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.