Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Beehive
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Beehive PDF Print E-mail

Bezetting

Eric Tagg
Leo Bennink
Chiel Pos
Nippy Noya
Jan Visser
Paul van Wageningen
zang/toetsen
gitaar/zang
gitaar/sax/zang
percussie
basgitaar
drums

Foto v.l.n.r. boven Nippy Noya, Paul van Wageningen, Chiel Pos en Jan Visser. Onder links Leo Bennink en rechts Eric Tagg.

Biografie

Formatie met Zaankanters Jan Visser en Chiel Pos in 1973. Visser en gitarist Leo Bennink speelden daarvoor al samen in de de groepen GREENHORN en FISHER AND FRIENDS in de periode 1971-1972.

Michiel Pos raakte in contact met Jan Visser. Bennink, Visser en Pos formeerden in 1973 de nieuwe groep BEEHIVE met de musici Paul van Wageningen (drums), Nippy Noya (percussie) en Amerikaan Eric Tagg (zang, piano), die in het Amsterdamse Vondelpark werd opgepikt. In de Haagse Rainbow Studio werden een groot aantal nummers opgenomen.

Visser: ,,De platenmaatschappij wilde aanvankelijk een elpee met ons maken dus konden we vrijelijk opnemen. Eric was een geweldige muzikant. Zijn typisch Amerikaanse manier van zingen en fraseren werd later gekopieerd door Hans Vermeulen, die stiekem op de gang naar ons stond te luisteren.'' In 1973 verscheen de single 'Music is music'. In 1974 keerde Tagg terug naar de VS samen met Van Wageningen. Beehive viel uit elkaar. Zie ook artikel van Albert Meester hieronder naar aanleiding van een oproep met foto in het NHD van jan. 2008.

Jan Visser werd in 1974 gevraagd als basgitarist bij Alquin. Chiel Pos (gitaar, zang, saxofoon) werd ingelijfd door Solution en is te horen op de derde Solution-lp 'Cordon Blue' waarvoor hij een aantal composities en arrangementen aanleverde.

In 1977 startten Pos en Visser de groep DOMINIC SAVIO GITS, samen met de Groningse drummer Gerhard Jeltes. De drie-koppige formatie bracht 1 single uit. De band werd daarna uitgebreid met de Zaankanters Nol Sicking, Bart Fermie, Rens Bock en Margriet Eshuijs en onder de naam TABASCO BRAND werd de single 'Arhus forest' uitbracht.

Pos speelde in de jaren negentig ook lange tijd in de band van Rob Hoeke en tegenwoordig in de André Valkering Boogie and Bluesband. Sinds 1980 beheert hij een eigen studio: 'Soundpos'

website Soundpos

Anno 2008 heeft Leo Bennink een aantal filmpjes op 'You Tube' gezet met opnamen van Beehive in de Rainbow Studio in Den Haag.

Discografie

Music is music

Type
Jaar van uitgave
Label
Single
1973
Pink Elephant PE-22790 NL


A - Music is music
B - Open up

Gitarist Leo Bennink heeft een aantal opnamen/ filmpjes van Beehive op You tube gezet: zie links hieronder: Op zijn eigen website staat een speciaal hoofdstuk gewijd aan BEEHIVE

Cannery Row

Shrimp

Nobody's passing by

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.