Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Greenhorn
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Greenhorn PDF Print E-mail

Bezetting

Leo Bennink
Bobby van der Vaart
Jan Visser
Han Cooperville
gitaar,zang
toetsen,zang
basgitaar,zang
drums

Biografie

Formatie rondom Zaanse bassist Jan Visser (bedenker van de 'riff' van Little Green Bag).

Visser speelde ook in The Skunks, Shameless, George Baker Selection (op de eerste vijf singles en 2 LP's), Greenhorn, Beehive, Dizzy man's band (op 4 singles en 1 LP) en Alquin (1 single, 2 LP's), Dominic savio Gits (1 single), Tabasco Brand (1 single) en Lafitte (1 single).


In de periode voor de groep Greenhorn werden er van Jan Visser twee solosingles uitgebracht(met wisselende begeleidende musici waaronder sologitarist Dirk van der Horst en drummer Jan Hop) onder de naam FISHER AND FRIENDS. Visser maakte twee singles in 1971 ('Island of hope' en 'Father') waarvan de eerste het tot de tipparade schopte.

'GREENHORN' (bandnaam vanaf eind 1971) (zie ook berichtje hiernaast in poprubriek 'De Typhoon' 1972) bracht in 1972 de single 'Pappi da doo' uitgebracht.

In 1973 bracht Jan Visser onder de naam 'Fisher and Friends' nog een derde single - 'Holadijee' - uit. Op de b-kant stond het nummer Goodbye, mede gecomponeerd door George Baker en ook in een andere versie te vinden op de GBS elpee 'Hot Baker' uit 1974.

Op bovenstaande foto van Greenhorn staan v.l.n.r. Leo Bennink, Han Cooperville, Bobby van de Vaart en Jan Visser.

Michiel Pos: ,,Bobby v/d Vaart was een Amsterdamse zanger-pianist la Stevie Winwood. Ik ging een keer met Jan mee naar deze band die in Monnickendam repeteerde. Leo en Bobby kregen ruzie en de laatste stapte uit de band en nam zijn vriend Han mee. Dit was eigenlijk het begin van de band BEEHIVE.Ik bleef in de band. Drummer Paul van Wageningen kwam erbij en hij nam Neppy Noya mee enz. De rest is history.''

Chiel Pos had voor die tijd na The Virginian Creeper in augustus 1971 een nieuwe formatie op poten gezet samen met Martin Schoen, Jaap Keune, Kees van Zelst en ook Wim Wester. Na enkele optredens (Palermo in Bergen), opnamen in Amsterdam en gesprekken met producer Tony Vos kreeg Pos eind november een (solo)platencontract bij Phonogram. Deze formatie kwam uiteindelijk niet van de grond. Pos sloot zich later aan bij Greenhorn/ Beehive. Martin Schoen speelde korte tijd bij Rob Hoeke (1972), hardrockband Canyon (1973) en kwam na een advertentie (GBS zoekt bassist) begin 1974 bij de uiterst succesvolle The George Baker Selection.

Nevenstaand artikel van journalist Ed Blaauw verscheen in februari 2008 in het NHD na een oproep met foto om meer info.

BEEHIVE bestond naast Visser en Pos uit de musici Paul van Wageningen (drums), Amerikaan Eric Tagg (zang, piano), Leo Bennink (gitaar) en Nippy Noya (percussie). In de Haagse Rainbow Studio werden een groot aantal nummers opgenomen. In 1973 verscheen de single 'Music is music'.


Jan Visser wordt in 1975 gevraagd als basgitarist bij Alquin. Visser is te horen op de vierde (en laatste) studio Alquin-LP 'The Best kept secret' en op de 5e plaat, de live LP 'On Tour' .

Chiel Pos (gitaar, zang, saxofoon)wordt ingelijfd door Solution en is te horen op de derde Solution-lp 'Cordon Blue' waarvoor hij een aantal composities en arrangementen aanleverde.Discografie

Island of hope

Type
Jaar van uitgave
Label
single
1971
Negram NG 234 NL


A - Island of hope
B - Sometimes I'm crying

Father

Type
Jaar van uitgave
Label
single
1971
Negram NG 258 NL


A - Father
B - Ticket to nowhere

Pappi da doo

Type
Jaar van uitgave
Label
single
1972
Decca 26.317 Y 105 B


A - Pappi da doo
B - Play the rhythm

Op You Tube staat een 'moderne' versie met filmpje! Pappi da Doo


Holadijee

Type
Jaar van uitgave
Label
single
1973
Reprise REP 14254 D


A - Holadijee
B - Goodbye

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.