Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Riot
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Riot PDF Print E-mail
Zaanse (Wormer)punkband in de periode 1980-1983.

Eerste bezetting:

Zang: Fred Dijkstra (rechts op de foto tijdens optreden in Drieluik)
Gitaar: Cees Klep (eigenlijk Klap)
Bas: Marcel Lezer
Drums: Dicky Rietveld

Foto links: basgitarist/ zanger Marcel 'Neus' Lezer tijdens een optreden in Het Drieluik in 1981.

Het eerste optreden van Riot vondt plaats in het roemruchte J.C. Parkhof in Alkmaar. Drummer Dik Rietveld werd kort daarna vervangen door Bobby Opdam. Dirk Boet: ,,De eerste bezetting speelde ' experimentele' punkmuziek naar voorbeeld van de Ex. Daarna gingen ze meer Oi punk spelen. Ik heb alle concerten van Riot gezien totdat Fred geen zin meer had om te zingen en de band uit elkaar viel.''

Bezetting naderhand en op de LP

Zang: Fred Dijkstra
Gitaar: Ewoud de Groot/ Michiel Wiering
Bas: Marcel Leezer/ Marcel Koning
Drums: Bobby Opdam

Foto links: Fred Dijkstra en Bobby Opdam van Riot tijdens een optreden in Het Drieluik in 1981

Marijke Dijkstra: ,,Riot was fel gekant tegen de 'hokjesgeest' die al vrij snel ontstond binnen de punkscene. 'Skinheads', anarchopunks, krakers, punkrockers. ,,Het werden allemaal subcultuurtjes met hun eigen bekrompen regeltjes. Het ging zelfs zover dat in sommige kringen het absoluut 'not done' was als je zei dat je Pink Floyd OK vondt.'' Riot propageerde op de hoes van The Sound of the Streets juist het samengaan en samen feestvieren van punks en skinheads door middel van een schets door Fred Dijkstra welke als de bekende striptekening voor de hoes werd afgemaakt door NV Le Anderen.

Foto's boven: Optreden in Amsterdam in het 'Bluf' pand op 9 februari 1983, linker foto met v.l.n.r. Fred Dijkstra, gastzanger Dirk Boet en Michiel Wiering en Marcel Koning, middenfoto met Ewoud Groot, Barry Opdam, Dijksta, Dirk Boet en Koning, rechterfoto met Groot, Dijkstra, Wiering en Koning.

Gitarist Ewoud de Groot speelde uitsluitend op de gitaar welke gestemd was in 'E' akkoord. Hij werd de grote propagandist van de gitaar in E-stemming!

Discografie

Here's the sound of the streets - Split LP RIOT en NV LE ANDEREN

Type
Jaar van uitgave
Label
LP
1982
Vogelspin BigBite007 NLNa een oproep met foto door Rob Hendriks (linksonder) schreef journalist Albert Meester onderstaand artikel (rechtsonder) met de reacties. 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.