Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Burn Fact (Five)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Burn Fact (Five) PDF Print E-mail

Bezetting Burn Fact (1967-1971)

(basgitaar - Arth Loos, keyboards - Piet van Petten, sologitaar - Cor Vastenhoudt, slaggitaar - Wim de Bruijn, drums - Lex Kroon, later bekend geworden met Jackpot)

Foto vlnr: Lex Kroon, Wim de Bruijn, Cor Vastenhoudt, Piet van Petten, Arth Loos

Wim de Bruijn: ,,Een paar jongens uit de toenmalige bezetting van Les Boutiques zijn in 1967 verder gegaan onder de naam Burn Fact Five, later gewijzigd in Burn Fact. In 1968 ben ik erbij gekomen. Drie van de vijf bandleden waren Zaankanters, te weten: Cor Vastenhoudt, Piet van Petten en ikzelf.

Burn Fact speelde door het hele land voor Organisatiebureau Ben Essing. Onder de naam Burn Fact Five hebben we een paar? keer opgetreden in Bar-dancing 'Old Gun' aan de Hogedijk (v/h Huize Negrijn). Ons repertoire bestond vnl. uit Top-40 nummers uit de 60'er en begin 70'er jaren. We reden met z'n vijven in een zeer comfortabele zwarte Cadillac Fleetwood. Die wagen reed op gas maar als je het knopje naar benzine omzette, dan spoot hij er vandoor ook met een aanhanger vol spullen.

In verband met werk en doordat een aantal bandleden ging trouwen is de band in 1971 opgeheven. Daarna heb ik nog korte periodes in andere bands gespeeld maar geen Zaanse.''

Advertentie uit 'De Typhoon': aankondiging optreden Burn Fact Five.Onder: reacties na plaatsing foto plus oproep in het Noord-Hollands Dagblad 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.