Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Mom's Prise
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Mom's Prise PDF Print E-mail

Bezetting

Zang - Henk Dijkman (ex Ammejoekoetoeloes, Bold as Brass)
Basgitaar/zang - Frans Groot (ex Ammejoekoetoeloes, Bold as Brass)
Drums - Jaap Stomp? (ex Mr X and the Atomics, ex Shameless)
Gitaar/zang - Wim de Bruijn (ex Blue Strings, ex Dynamite Rollers, ex Bert Loos, ex Les Boutiques)

Foto vlnr: Jaap Stompé, Wim de Bruijn, Henk Dijkman, Frans Groot

Fotograaf: Henk Cobelens.

Biografie Mom's Price (1967-1968)

Wim de Bruijn: ,,In 1966 werd ik gevraagd als gitarist voor de nieuw op te richten Zaanse band Mom's Price. Henk Dijkman en Frans Groot hadden in de Ammejoekoetoeloes en Bold as Brass gespeeld, Jaap Stomp? in Mr X and the Atomics en Shameless.

Mom's Price werd professioneel opgezet met Jan List van de 'Whisky a gogo beatconcerten als manager en financier. Frans en ik speelden over Marshall torens waarvan we de voorkant zelf ludiek hadden beschilderd. Verder had elk bandlid twee sets artiestenkleding die exclusief voor ons waren ontworpen door de Amsterdamse mode-ontwerper Ton Verheugen (zie foto). Na een oproep in dagblad De Typhoon vonden we oefenruimte in het leegstaande fabrieksgebouw van Ensof (hoek Westzijde/Bernhardbrug).

Tijdens een repetitie kwamen Willem van Kooten (Joost den Draaijer) en Jaap Eggermont (respectievelijk producer en drummer van de Golden Earrings) een keer naar ons luisteren. We hebben daarna wel een paar nummers opgenomen in een studio maar daar is helaas niets uitgekomen. Ik denk omdat we maar ??n eigen nummer hadden en verder nogal progressieve muziek speelden van John Mayall, The Cream, The Who en Jimi Hendrix.

Ons eerste optreden was in de HUB-BUB Club in Amsterdam. Met de muziek die we maakten en onze opvallende kleding en professionele apparatuur maakten we toen veel indruk. We speelden door het hele land en ook een paar keer in Belgi?. Het publiek was meestal erg enthousiast. Ik vind het nog steeds prachtig dat we bij ??n optreden meer succes hadden dan de Tee Set die daar ook optraden.
Verder herinner ik me dat we een keer ruzie hebben gehad met Big John Russell (wij konden toch harder lopen hahaha) over een stroomkabel. Achteraf bleek dat hij toevallig eenzelfde kabel had als wij.

In de Zaanstreek hebben we meerdere keren opgetreden in De Waakzaamheid en De Bond (Whisky a gogo), La Bamba en Het Moriaanshoofd.

In het begin reden we met een Amerikaanse slee van Jaap Stomp? met daarachter een aanhanger voor de apparatuur. Jaap is niet zo groot en zat altijd op een kussen achter het stuur. Daarna heeft Jan List een VW-busje voor ons gekocht. Op weg naar een optreden in Apeldoorn? kwamen we op de vluchtstrook van de A1 stil te staan met een vastgelopen motor. Het optreden ging daardoor de mist in en dit voorval is volgens mij de aanleiding geweest om de band in 1968 op te heffen.''

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.