Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow AD Bigband
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
AD Bigband PDF Print E-mail


,,Foto eerste optreden in het Drieluyck 1982 met v.l.n.r.:

Op de achterste rij de muzikanten: Dick Duivis, Job Woudt, Jon Herman, Ton Mooij, Ron Klitsie, Gerrit Schoen, Robert den Breemer, Ben Licumahuwa, Jeppe Woudt, Frits Dekker, Henk Heynen en Ben Herman.
Op de voorste rij de zangeressen Marijke Vreeken, Annette Woudt, Miriam Peters en Jacqueline van Stiphout.''

,,A.D. Bigband. 'Kraamkamer' van jong Zaans jazz- en poptalent. De geschiedenis van de AD Big Band is uitstekend gedocumenteerd in een boekje van Jan Pieter Woudt, dat is uitgegeven met de eerste en enige single van de AD Big Band (Boom-Boom Bantamweight/ Keep Cool/ Don't Do It In The Dug Out, AD-records 1). Het boek bevat onder andere een nauwkeurige 'stamboom' (zie foto hieronder) met daarin alle bandleden die meegespeeld hebben met de AD Bigband tijdens de 32 optredens)

De Band bestond van 1982 tot 1985, eerste optreden op 15 mei 1982 op het KUT-festival (zie bovenstaande foto), laatste en 32e optreden op 1 juni 1985 in de Waakzaamheid. Buiten de Zaanstreek optredens in Purmerend, Alkmaar, Amsterdam, Akersloot, Breukelen (Nijenrode), Leiden en Utrecht.

En niet te vergeten in theater De Speeldoos in het voorprogramma van Gruppo Sportivo. Zelf vinden de bandleden nog steeds dat Gruppu Sportivo werd 'weggespeeld'. Dat was destijds ook de mening van de recensenten van De Typhoon en De Zaanlander.''Promotiefoto eind 1984, genomen door Henk van 't Loo met v.l.n.r. Job Woudt, Peter Heijne, Jan Pieter Woudt, Henk Heijne, Robert den Bremer, Jon Herman, Marijke Vreeken, Pieter Jeppe Woudt, Karel Diederik Scharten, Ben Herman, Wendy Kind, Frits Dekker, Priscilla Wattinmena, Udo Emmink, Jacintha Harjadi.
Inmiddels was bandlid Josje Jongenelis met zwangerschapverlof. Haar plaats werd ingenomen door Priscilla Wattimera. '

Jacintha Harjadi: 'Dankzij de schat aan ervaring die ik heb opgedaan bij de AD Bigband ben ik later bij het 20-koppige salsa orkest Coupe Cubana te Amsterdam terechtgekomen als 1 van de 3 Cubitas. Ik heb jaren lang zang en dans bij hun gedaan.

In december trad de 'vernieuwde' AD Bigband op in het Witte Huisje in Krommenie. Zie artikeltjes hieronder. In juni 1985 viel het doek.

,,De groep is oorspronkelijk ontstaan uit een weddenschap om een kratje bier tussen de Spuds, Dirk Duyvis en Gerrit Schoen omdat Spuds-gitarist Jeppe Woudt de fictieve band van Dirk graag in het Drieluyck in het voorprogramma wilde. Aldus was de AD Band geboren, die uitgroeide tot een 17-koppige band.''


Discografie

EP 'Dissolving the AdbigbanD'

Type
Jaar van uitgave
Label
EP
1985
AD-Records 1


A - Boom-boom bantamweight/ Keep Cool
B - Don't do it in the dug outBen Herman is heden een internationaal bekend jazzmusicus (o.a. New Cool Collective, eigen kwartet). Job en Jeppe Woudt, Robert den Breemer en Ben Licumahuwa spelen ook als vaste kracht of als gast bij de Zaanse feestband Caramba.

Met dank aan Paul Vreeken en Udo Emmink voor bijdragen tekst en foto's

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.