Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Blue Strings, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Blue Strings, The PDF Print E-mail

Piepjonge formatie begin jaren zestig met Nico Way (zang/gitaar) , Cees Siekerman (gitaar/zang) , Co Bruin (accordeon) en Henk Nijboer (drums). Zie foto uit 1960.In 1963 verandert de samenstelling van The Blue Strings. Drummer Henk Nijboer gaat verder met sologitarist Chris Slot, basgitarist Klaas Wijngaarde en slaggitarist Wim de Bruijn. De Bruijn: ,,Begin jaren zestig woonde ik in Zaandam en zat ik op gitaarles bij Eshuijs. Destijds hadden de ouders van Margriet een muziekwinkel en muziekschool op de Dam. In de kelder van dat pand keeg ik groepsgewijs les van Gré Eshuijs. Je leerde nummers van Elvis,Cliff, Shadows enz.
Gré Eshuijs speelde melodie/solo en de leerlingen speelden akkoorden op simpele acoustische gitaren. Gré speelde vaak op een elektrische Hagström. Hij was glinsterend blauw en heeft lang in de etalage gestaan. Ik zal wat keren voor de etalage van de winkel hebben staan kwijlen naar de schiterende dure Höfners en Hagströms die daar stonden. Met het geld van een krantenwijk heb ik bij Eshuijs mijn eerste elektrische gitaar gekocht, een goedkope zwarte Japanner. Ik wou dat ik ze allemaal nog had.

Bij mij op les zaten ook Chris Slot en Klaas Wijngaarde. Met hen en met drummer Henk Nijboer ben ik in 1963 mijn eerste bandje begonnen onder de naam The Blue Strings. We oefenden bij Henk thuis in de voorkamer. Henk's drumstel viel erg op doordat er een stuk of vier 'doodskoppen' op zaten die erg geschikt waren voor Latijns-Amerikaanse muziek. We speelden gitaar over simpele versterkertjes met PTT radio-luidsprekerkastjes. Klaas speelde basgitaar op een een zessnarige elektro-accoustische gitaar waar een slagplaat met element opzat. We speelden voornamelijk nummers van de Shadows en een paar Latijns-Amerikaanse nummers.
Foto rechts 1963: v.l.n.r.: Klaas van Wijngaarden, Wim de Bruijn, Chris Slot, Henk Nijboer.

Ik kan mij twee optredens herinneren uit die periode (1963-1964): Buurthuis De Kolk in Zaandam en een schoolfeestje op Mavo Zaandam Zuid. Via jullie website (foto) kom ik er nu achter dat The Blue Strings al eerder onder deze naam maar in een andere bezetting opereerden ook met drummer Henk Nijboer maar ook met Nico Way met wie ik de laatste jaren aktief ben in 'DE BINNENBAND'.''

Foto links 1963: v.l.n.r.: Chris Slot, Wim de Bruijn, Klaas van Wijngaarden, Henk Nijboer

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.