Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Marileens, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Marileens, The PDF Print E-mail

Bezetting

Margriet Eshuijs
Leen Schoen
Ria Dekker
Nico Fontijn
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


Biografie

Piepjonge Zaanse popformatie begin jaren zestig. De groep Marileens wordt opgericht door Gr? Eshuijs van muziekschool Eshuijs op De Dam in Zaandam. Dochter Margriet Eshuijs en opvallende leerlingen Ria Dekker en Leen Schoen vormen de nieuwe band. Het oudste bandlid is twaalf jaar. (Kortdurend) drummer is een oudere jongen die al vrij snel wordt vervangen door 'tiener' en leeftijdsgenoot Nico Fontijn.

The Marileens richten zich op tieners die van hun ouders nog niet op eigen gelegenheid danslokalen mogen bezoeken. Ze treden daarom op in dansscholen in Zaandam, het normale stijldansen wordt verruilt voor 'los dansen op beatmuziek'. De groep verzorgt ook, onder toezicht van alle ouderss, dansavonden in Ons Huis in Zaandam en de Volksbond in Zaandam.

Daarnaast doet de groep mee aan de vele talentenjachten die in die tijd gehouden worden. Zoals Avro's D'Oprechte Amateur en De Westfriese Amateur. De band wint vele malen de eerste prijs zoals ook in 1964 in de zaal van Werkspoor in Amsterdam nabij het Scheepvaartmuseum. Zie foto's hierboven.

Omdat de jeugd pas op zestienjarige leeftijd naar een dancing mocht trokken deze avonden heel veel jongeren onder de zestien. Het dan zeer populaire The Marileens heeft een 'fanclub' van bijna 1000 leden. Fontijn: ,,We brachten instrumentale "shadows" muziek en wonnen vaak de eerste prijs tijdens concoursen en bandwedstrijden'. The Marileens is in 1965 te horen voor Radio Veronica in het programma 'Draaikolk' waarin zij twee instrumentale nummers ten gehore mag brengen.

Nico Fontijn vertrekt begin 1966 naar de band ONKRUID. Zijn vriendje Henny Huisman wordt de nieuwe drummer bij The Marileens. Vlak daarna wordt de bandnaam verandert in EQUIPE Z. In 1967 neemt de groep deel aan het beatconcours 1967 met basgitarist Wim Nap als vervanger van Ria Dekker die dan verhindert is. Later dat jaar vervangt basgitarist Arthur Doets Ria Dekker. (zie ook verder EQUIPE Z)


 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.