Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Melody Strings, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Melody Strings, The PDF Print E-mail
Ed Vermeulen: 'Het was zondag 10 jan 2016 een dag met twee gezichten. We zijn naar Friesland gegaan om muzikaal afscheid te nemen van Jan Pekelharing. Daar kwam wel veel emotie bij los, ik zal Jan nooit meer zien en van zijn mooie solo's op zijn gitaar genieten. Jan, worden schieten te kort. maar wat was dat prachtig al die muzikanten en vrienden die voor Jan kwamen, als een warme deken hebben wij dat ervaren. Ook nog een tijd met Jan de Hond gesproken, verhalen van vroeger opgehaald. Het was een hele aparte dag, ben blij dat ik dat heb mogen mee maken'.

Zaanse gitaarband, oorspronkelijk uit de periode 1958-1965, welke sinds 2000 weer volop actief is.

Foto's The Melody Strings live in De Kapiteinshut 2012

Informatie of BOEKINGEN voor optreden van The Melody Strings kan bij: 075-6210285 (Henk Robijn) of Henk van den Beld: 0654293010.

In 2012 is basgitarist Adrie Spaander overleden. Zijn plaats is ingenomen door Ben van Straaten (Blue Devils)

Op de foto recht staat rechts basgitarist ben van Straaten
Zaanse gitaarband, oorspronkelijk uit de periode 1958-1965. Vanaf 2000 ook weer in de originele oorspronkelijke bezetting: foto boven v.l.n.r.: Gerrit van der Werf, Rob Bruyn, Henk Robijn en Adrie Spaander. De groep doet haar eerste optreden in café/ restaurant De Krokodil in Krommenie. Zie foto linksonder. Daarna wordt de band weer regelmatig gevraagd om te komen optreden.

In oktober 2011 komt nestor en sologitarist Rob Bruijn te overlijden. The Melody Strings besluiten om de band voort te zetten als eerbetoon. Sologitarist Jan Pekelharing (zeker geen onbekende in de Zaanstreek en ook hartstochtelijk Hank B. Marvin liefhebber) wordt de vervanger. De band (zie foto's en link bovenaan deze pagina) treedt in 2012 veelvuldig op en is populair zoals in haar jonge jaren! Zie ook foto's tijdens een optreden in De Kapiteinshut met o.a. gastzangers Ed Vermeulen en Henk van den Beld.The Melody Strings in 1964 voor Verfmolen De Kat met v.l.n.r. Gerrit van der Werf, Adrie Spaander, Henk Robijn en Rob Bruyn.


Op 21 april 2007 gaven de The Melody Strings een belangenloos optreden in het kader van de Benefiet van de Zaanse Pophistorie. Het was een groot succes! Zie onder de foto en tekst van Peter Roggeveen uit het NHD van 23 april 2007.

Onderstaande foto's werden genomen door Hein Bruijn en Henk Borstlap

Linksboven Cees de Jong (ex fat Eddy Band); rechts The Rocking Idolaters

Het publiek vermaakte zich uitstekend! Jong en oud sloeg massaal aan het dansen.

Linksboven The melody Strings, rechts The Bullits

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.