Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Melody Strings, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Melody Strings, The PDF Print E-mail

Bezetting 1958-1965

Rob Bruyn
Henk Robijn
Klaas Schuitemaker
Henk Borstlap
gitaar
gitaar
basgitaar
drums


Biografie
Zaanse (instrumentale) gitaarband met The Shadows als belangrijke inspiratiebron. De band wordt op 1 december 1958 onmder de naam 'Zaanse Boys' opgericht door Henk Borstlap. Zijn oom en grote voorbeeld was de bekende Zaanse musicus Cees Borstlap, die onder andere speelde bij The Rhythm Kings. De vier jongens sparen geld voor apparatuur via een lidmaatschap of donatie a 0,25 ct per week. Sologitarist en techneut Rob Bruyn bouwt tevens gitaren en versterkers voor de band.

Na een half jaar wordt de bandnaam verandert in The Melody Boys. Optredens in Dorpshuis De Horn in Krommenie tijdens de opening in 1961. Ook doet de groep mee aan D'Oprechte Amateur in Wormerveer.

Rob Bruyn met zijn eerste gitaar met versterker en met een zelf gebouwde basgitaar. 'Ik tekende alles na uit de etalage van de muziekwinkel en bouwde het thuis vervolgens zelf.'


The Melody Boys treden tussen 1960 en 1962 veel op in de Zaanstreek. Elke talentenjacht of presentatie wordt aangegrepen om de groep te presenteren.


In juli 1962 heeft de groep haar eigen installatie bij elkaar gespeeld. De bandnaam wordt nu The Melody Strings.
De lijst met apparatuur in 1964.Optreden in De Societeit in Krommenie juli 1964 (foto rechts) en optreden in Café Sap in Assendelft (foto onder).


In de periode 1962-1965 treden The Melody Strings drie a vier keer per week op in heel Noord-Holland. Ze worden gevolgd door een schare fans. De band wordt 'huisorkest' in verschillende zaanse podia waaronder La Bamba in Krommenie waar in 1964 het zogeheten 'black light' (fluoriserende lampen) werd geintroduceerd: ,,Het was de tijd van de petticoats met jarretelletjes. Op witte blousjes en rokken had het licht een fantastische uitwerking: Je keek er dwars doorheen!''

Eind 1964 worden Borstlap en Schuitemaker opgeroepen voor militaire dienst. Gerrit van der Werf is dan al de nieuwe drummer in The Melody Strings.(foto Verfmolen Kat). In 1965 Bruyn en Robijn gaan verder onder de nieuwe naam The Cadillac's met daarin drummer Evert Scheening en basgitarist Adri Spaander. Het repertoire werd uitgebreid met nummers van The Pretty Things, Stones, Who, Fortunes en Hurricanes. In 1966 hield de band op te bestaan. De apparatuur werd overgedaan aan de zaanse band B.B.'66Informatie of BOEKINGEN voor optreden van The Melody Strings kan bij: 075-6210285 (Henk Robijn) of Henk van den Beld: 0654293010.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.